INSTAGRAM

Ministers en wethouder steken al sportend een hart onder de riem bij Roze Kameraad Paul van Dorst

Hugo de Jonge, Rob Jetten en Vincent Karremans op bezoek bij Paul van Dorst (midden).
Hugo de Jonge, Rob Jetten en Vincent Karremans op bezoek bij Paul van Dorst (midden). © Rijnmond
Sport moet verbroederen in plaats van verdelen. Om dat aan te tonen bezochten minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge en Rotterdamse wethouder Vincent Karremans de sportschool van de oprichter van de Roze Kameraden Paul van Dorst. Hij trakteerde ze op een stevige workout.
Het is een duidelijk statement van de bewindslieden, hun bezoek aan sportschoolhouder en oprichter van de Roze Kameraden Paul van Dorst. Sport zou moeten verbroederen, in plaats van haat moeten opleveren. Op Instagram schrijft Hugo de Jonge over de hatelijke reacties, het vandalisme en de bedreigingen waar Paul mee te maken kreeg.
Minister De Jonge noemt het diep triest en onacceptabel. "Om te laten zien dat sport juist kan verbroederen hebben Rob Jetten, Vincent Karremans en ik onder aanvuring van Paul een stevige workout gedaan." Ook Jetten beschrijft een intensieve workout. "Met deadlifts en wallballs."

Fijn gebaar

Van Dorst prijst de bewindslieden. "Het is belangrijk dat, ondanks enorm drukke banen en agenda's, er tijd wordt vrijgemaakt om goed en voldoende te bewegen." Hij noemt het de sleutel om op een gezonde manier oud te kunnen worden." Daarnaast vindt hij de support voor de Roze Kameraden heel fijn.
"Thanks coach", schrijft Jetten op Instagram. Van Dorst bedankt voor het vertrouwen. "En wat waren jullie goed! Trotse coach hier."