nieuws

Crowdfundactie voor repatriëring lichaam Peet van Es uit Zuid-Afrika

Vrienden en familie van Peet van Es zijn dinsdag een actie gestart om het lichaam van de Schiedammer naar Nederland te kunnen halen. Van Es (55) werd vorige week vrijdag op zijn boerderij in Zuid-Afrika gedood tijdens een roofoverval. Er is 20 duizend euro nodig.
Weduwe Arina Prins vertelde dinsdag op Radio Rijnmond dat ze het lichaam van haar man graag wil bijzetten in het familiegraf in Schiedam.
Volgens de van oorsprong Vlaardingse is alles wat het echtpaar had, gestolen door de overvallers.
Het stel verbleef al 18 jaar in Zuid-Afrika, en heeft twee kinderen. Onlangs besloot de familie terug te keren naar Nederland. De vliegtickets waren al gekocht, toen vrijdag vijf overvallers de boerderij in Barberton binnendrongen. De kinderen waren op dat moment niet thuis.
Van Es en Prins werden urenlang gemarteld. Prins vertelde op Radio Rijnmond dat de overvallers hebben geprobeerd haar te wurgen met een vuilniszak. Peet van Es werd doodgestoken.
De crowdfundactie is dinsdagochtend aangemeld op de site doneeractie.nl. Van de benodigde 20 duizend euro was halverwege de avond al een kwart binnen.

Lees ook: