NIEUWS

Video: zowel dader als ontploffing bij plofkraak juwelier in Oud-Beijerland van dichtbij te zien

Bewakingsbeelden plofkraak juwelier Bijland
Bewakingsbeelden plofkraak juwelier Bijland © Copyright: Juwelier Bijland
Op sociale media circuleert een video van de plofkraak bij juwelier Bijland in Oud-Beijerland. Op beelden van de bewakingscamera is zowel de dader als de enorme explosie van maandag van dichtbij te zien. Voor de plofkraak zit een 21-jarige Vlaardinger vast.
Op bewakingsbeelden komt een in het zwart geklede man op een scooter aanrijden. Hij plakt iets tegen de gevel en steekt het aan. Vonken schieten omhoog. Daarna volgt de grote klap.
Video plofkraak bij juwelier in Oud-Beijerland

Horloges en ringen

De dader zoekt even dekking voor de explosie en glipt daarna bii de juwelierszaak naar binnen om zijn slag te slaan. Na veertig seconden komt hij alweer naar buiten. Nadat hij is weggereden, verschijnen er blauwe zwaailichten en omstanders die komen kijken.
Op de video is niet te zien dat de man onderuit gaat nadat hij op de vlucht is geslagen. Met verwondingen vlucht hij verder, maar de politie vindt hem en zijn scooter even later. De buit - horloges en ringen - ligt op straat.
In maart van dit jaar was er ook al een inbraak bij de juwelier. Volgens de eigenaar van de winkel is de nu opgepakte man dezelfde als die de inbraak eerder dit jaar pleegde.