STUDENTEN

Roeivereniging Skadi schrapt bijna alle Eurekaweekfeesten na overlijden van bestuurslid Niels (23)

Archieffoto
Archieffoto © Rijnmond
Roeivereniging Skadi houdt dinsdagavond een stille tocht voor bestuurslid Niels van Rooijen, die op 23-jarige leeftijd is overleden. De meeste feesten die op de agenda stonden voor de Eurekaweek zijn geschrapt.
Een hele week feesten tijdens de introductieweek voelde niet goed, vertelt Skadi-president Gilles Luijendijk en huisgenoot van Niels Van Rooijen aan Erasmus Magazine. “Maar Niels zou ook willen dat we nieuwe leden krijgen”. Een eindfeest zal er daarom wel zijn tijdens de Eurekaweek. Drie andere feesten gaan niet door.
Het is niet duidelijk waaraan het bestuurslid op 13 augustus is overleden. "We zullen zijn ongeremde enthousiasme en tomeloze inzet nooit vergeten," schrijft het bestuur van Skadi als in memoriam op de website. "Met pijn in ons hart nemen we veel te vroeg afscheid van een enthousiaste roeier, betrokken coach, hard werkend commissielid, toegewijd bestuurslid maar vooral een goede vriend."
De vereniging wil iedereen die hem kende, lid van Skadi of niet, de kans geven om samen te komen in een stille tocht. Die begint dinsdagavond om 19:30 uur bij de kruising Rozenlaan-Gordelweg in Rotterdam. De tocht gaat langs het water naar het terrein van Skadi.