nieuws

Hendrik-Ido-Ambacht wil grof geld voor grofvuil

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wil geld vragen voor het ophalen van grofvuil. Voor de nu nog gratis service zouden burgers binnenkort 55 euro per keer moeten betalen.
Het gemeentebestuur wil de nieuwe regeling per 1 mei in laten gaan, maar eerst moet de gemeenteraad er nog over beslissen.
Inwoners die niet willen betalen voor het ophalen van hun grofvuil, moeten het voortaan zelf naar een milieustraat of afvalstation brengen.

"Slecht doordacht plan

"

Oppositiepartij VVD is het niet eens met het plan. Fractievoorzitter Oene Doevendans: "Veel mensen zullen niet eens in staat zijn om zelf hun vuil weg te brengen. Denk aan mensen zonder auto of ouderen. Onze angst is dat inwoners het in ondergrondse containers gaan proppen of op straat gooien. Een slecht doordacht plan dus."

Gemeentelijke heffingen


Inwoners van Hendrik Ido Ambacht reageren verontwaardigd. "We betalen hier al zoveel aan gemeentelijke heffingen," is een veel gehoorde reactie.
De verantwoordelijk wethouder wil niet reageren op de voorgenomen maatregel zolang de gemeenteraad er nog geen besluit over heeft genomen.
Ook de gemeente Zwijndrecht overweegt kosten in rekening te gaan brengen voor het ophalen van grofvuil.