nieuws

Automobilist ramt Noorderbrug

Het negeren van een stopteken van de politie heeft woensdagmorgen geleid tot een achtervolging die eindigde op de Noorderbrug in het Oude Noorden. De 25-jarige bestuurder van de auto is aangehouden.
Agenten zagen de auto rondrijden en kwamen er na controle achter dat de auto stond gesignaleerd als onverzekerd. Ze gaven de automobilist vervolgens een stopteken.
De bestuurder ging er vandoor. Op de Noorderbrug kwam zijn auto in botsing met een tram en daarna ramde de wagen de brugleuning. De wagen schoot bijna de Rotte in.
Voorbijganger Destiny Silva vertelt: "Hij reed ontiegelijk hard. Hard genoeg dat hij ook even op zijn zijkant ging. Opeens zag ik 'm een soort van uit de bocht vliegen en hoorde ik een keiharde knal."
De restauratie van de Noorderbrug gaat nog wat voeten in de aarde hebben, omdat het gaat om een monument. "We gaan eerst kijken wat er nog van over is en wat daarvan bruikbaar is", reageert Peter van Druten van de gemeente Rotterdam. "De dekzerken zijn van een bepaald soort natuursteen. Dat is allemaal wel weer te vinden, maar het moet aan al die eisen voldoen."
Wat de restauratie gaat kosten en wie dat gaat betalen is nog onbekend."Dat proberen we natuurlijk op de veroorzaker te verhalen", zegt Van Druten.
De verdachte zou tegen agenten hebben gezegd dat hij vaak het videospel GTA speelt. Hij dacht er op dezelfde manier als in het spel vandoor te kunnen gaan.