nieuws

Kiltunnel door magische grens van vier miljoen motorvoertuigen

© Google Streetview
De Kiltunnel heeft 2016 afgesloten met een nieuw record. Er reden meer dan vier miljoen betalende motorvoertuigen door de tunnel tussen Dordrecht en 's-Gravendeel.
De magische grens werd overschreden doordat er vorig jaar 130.000 voertuigen meer door de tunnel reden dan in 2015.
Hoewel er geen onderzoek is gedaan, vermoedt het Wegschap Tunnel Dordtse Kil dat de stijging gedeeltelijk te maken heeft met de openstelling van de A4-Zuid bij Steenbergen, in november 2014. Dat leidt ook tot meer verkeer op de A29 tussen Willemstad en het Vaanplein.
Sindsdien ziet de beheerder dat er over alle uren van de dag meer motorvoertuigen door de Kiltunnel rijden. In 2014 steeg het aantal gebruikers voor het eerst sinds jaren.
Meer verkeer zorgt ook voor een stijgend aantal verkeersproblemen op de A29. Daarom werd vorig jaar meerdere keren de Heinenoordtunnel afgesloten.
De Kiltunnel werd vorig jaar 361 uur gratis opengesteld in verband met afsluitingen van de Heinenoordtunnel. Het aantal voertuigen dat toen passeerde, is niet meegeteld.
Meer auto's betekende ook meer inkomsten. De Kiltunnel hield 1,75 miljoen euro over aan 2016. Mede daardoor hoeven de tarieven ook dit jaar niet te worden verhoogd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl