nieuws

Metgod: 'Het is relatief makkelijk voor Feyenoord'

Velen noemen de taak van Feyenoord om het kampioenschap over de streep te trekken loodzwaar, maar volgens John Metgod is het niet zo ingewikkeld. "Je moet het niet moeilijker maken dan het is. Het is voor Feyenoord relatief makkelijk, want je weet dat je vier keer moet winnen. Dan ben je kampioen", zegt de oud-Feyenoorder.
"Je moet je gewoon focussen op wat je moet doen. Vertrouwen hebben in jezelf, in je teamgenoten en met zijn allen er voor gaan. Je bent niet afhankelijk van anderen", vervolgt de voormalig speler en assistent-trainer van de Rotterdamse club tegenover RTV Rijnmond. "Je moet je geen dingen aan laten praten door mensen van buitenaf en de media."
De 59-jarige Metgod noemt ervaring een belangrijk aspect in de titelstrijd. "Je hebt een aantal spelers die ervaring heeft met kampioen worden, maar het merendeel heeft dat niet. Dat is een hele nieuwe belevenis en niet iets wat je zomaar even doet. Het zijn moeilijke dingen."
Desondanks is de geboren Amsterdammer hoopvol gestemd. "Ik ben ervan overtuigd dat je eruit komt als je de druk bij elkaar wegneemt en elkaar vertrouwen inpraat dat je het kan", aldus Metgod, die zowel als speler en als assistent-trainer kampioen werd met Feyenoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl