nieuws

'Bom' gaat af bij fictieve wedstrijd FC Dordrecht

De wedstrijd is een kwartiertje oud als er enorme rookontwikkeling ontstaat op de tribune van FC Dordrecht aan de Krommedijk. Verschillende supporters liggen gewond op de tribune en ook de keeper van Dordt ligt gewond op de grond. Gelukkig gaat het om een rampenoefening.
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft groots uitgepakt voor de rampoefening. Niet alleen de brandweer, ook politie, EHBO, FC Dordrecht, ambulancepersoneel en het Albert Schweitzer ziekenhuis doen mee. "Het is belangrijk dat we dit oefenen, zodat we goed op elkaar ingespeeld zijn bij een echte noodsituatie", zegt Jolanda Muntz van de Veiligheidsregio.
De rookbom op de tribune van FC Dordt gaat gepaard met geluidsfragmenten van gillende mensen. De 100 figuranten op de tribune liggen gillend van de pijn op de grond. EHBO'ers komen aangesneld en brengen de gewonden zo snel mogelijk naar de ambulances naast het stadion. Intussen zorgen de stewards ervoor dat de andere supporters veilig worden afgevoerd.

Dortmund


Cynisch genoeg wordt de oefening een dag na de afgelaste Champions Leaguewedstrijd Borussia Dortmund - AS Monaco gehouden. "Toen ik dat gisteren zag, bedacht ik me hoe realistisch het is dat we dit oefenen", zegt Muntz. In Dortmund ontploften drie explosieven bij de spelersbus van Borussia. De wedstrijd werd vanavond ingehaald.
"We hopen dat we dit nooit hoeven mee te maken, maar het is goed dat we het oefenen", zegt Muntz. Volgens de woordvoerder heeft FC Dordrecht de fictieve wedstrijd overigens wel gewonnen... van Ajax.