nieuws

Van Rijn schuift bezwaren over fusie Havenziekenhuis aan de kant

Het kabinet maakt zich geen zorgen over een fusie tussen het Rotterdamse Havenziekenhuis en het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.
Zo'n 120 huisartsen trokken begin maart aan de bel, omdat het Havenziekenhuis een polikliniek moet worden in de fusieplannen. Patiënten opnemen is er dan niet meer bij.

Poliklinische zorg

De huisartsen zijn bang dat ouderen dan te ver moeten reizen en dat ze hun eigen specialisten kwijtraken.
Van Rijn is het daar niet mee eens. Hij zegt dat er weinig verandert, omdat de meeste patiënten nu toch al voor poliklinische zorg naar het Havenziekenhuis gaan.

Bereikbaar

Bovendien blijft volgens de staatssecretaris de wettelijke norm voor de bereikbaarheid van ziekenhuizen gehandhaafd. "Er bevinden zich twee ziekenhuizen binnen 5 kilometer afstand van het Havenziekenhuis. Die zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer", schrijft de staatssecretaris.
Ook is de extra reistijd naar Capelle beperkt. "Ik zie dan ook geen reden voor ingrijpen", aldus Van Rijn.

Actie

Tegenstanders van de fusie voeren donderdag om 17.00 uur actie bij het Havenziekenhuis. Onder anderen artsen en specialisten maken een menselijke keten om het ziekenhuis.
Ook de Rotterdamse gemeenteraad bespreekt de fusie en de volgen daarvan donderdagmorgen in de raadsvergadering.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl