NIEUWS

Het weer van vandaag: kans op onweersbuien

De weerkaart van woensdag 17 augustus
De weerkaart van woensdag 17 augustus © Rijnmond
Woensdag is er veel bewolking en vallen er verspreid over de regio een aantal regen en onweersbuien. Lokaal kan veel regen vallen, omdat deze buien zich maar langzaam verplaatsen. De zon krijgt vooral later vanmiddag wat meer ruimte en dan neemt het aantal buien ook af. De temperatuur loopt op naar ongeveer 23 graden en er staat een zwakke tot matige wind uit het noorden.
De zon krijgt vooral later vanmiddag wat meer ruimte en dan neemt het aantal buien ook af. De temperatuur loopt op naar ongeveer 23 graden en er staat een zwakke tot matige wind uit het noorden.
Vanavond en vannacht trekken er vanuit het zuiden steeds meer opklaringen de regio in en blijft het vrijwel overal droog. Lokaal zou wat mist kunnen ontstaan en de temperatuur daalt naar ongeveer 17 graden bij een zwakke tot matige noordelijke wind.
Morgen laat de zon zich geregeld zien en blijft het op de meeste plaatsen droog al kan er lokaal een buitje vallen. De temperatuur loopt op naar 23 of 24 graden en er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden.

VOORUITZICHTEN

Af en toe zon en vooral op vrijdag is er meer bewolking en kan er wat regen vallen. Zaterdag lijkt droog te verlopen met ruimte voor de zon. De temperatuur daalt in het weekend naar ongeveer 22 graden en dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar. Na het weekend wordt het mogelijk weer warmer.

GEMIDDELDE ROTTERDAM AIRPORT

Tussen 11 en 20 augustus bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 22,7 graden en de minimumtemperatuur 13,6 graden. Er valt gemiddeld 31,3 mm neerslag.