112

112-nieuws: 91-jarige man bestolen in eigen woning | Onbekend poeder doet stof opwaaien in Schiedam

Politie
Politie © Rick Huijzer
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van woensdag 17 augustus.

22:00 - 91-jarige man bestolen in eigen woning

Op de Strobloemstraat in Rotterdam is woensdagavond een 91-jarige man bestolen. Dat gebeurde in zijn eigen woning, waar twee mannen met een smoes wisten binnen te komen. Zij vertrokken met nog onbekende buit. De politie is nog altijd op zoek naar de daders.

18:30 - Onbekend poeder doet stof opwaaien in Schiedam

Aan de Lange Achterweg in Schiedam is woensdagmiddag een grote hoeveelheid poeder aangetroffen. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was om wat voor stof het ging, werd de brandweer gealarmeerd. Ook was er contact met het Team Explosieven Verkenning.
Echt nodig was dat niet, want het bleek uiteindelijk te gaan om... bluspoeder. De bluspoeder was afkomstig uit een blauw geverfde brandblusser die verderop in de straat bleek te liggen. Een getuige wist te melden dat de poederblusser was achtergelaten door iemand die het daarna op een lopen zette.
| Foto:
| Foto:

10:57 - Rotterdammer voor de vijfde keer gepakt voor rijden zonder rijbewijs

In Zeeland is dinsdagavond een Rotterdammer zonder rijbewijs van de weg gehaald. Het was al de vijfde keer dat hij hierop werd betrapt.
Agenten controleerden de man in Middelburg. Hij kon zich niet identificeren. De man wilde weglopen en werd daarom door de politie in de boeien werd geslagen. Hij verzette zich tegen de aanhouding en beledigde de agenten. De man is meegenomen naar het bureau en de auto is in beslag genomen.  
In de auto bleken de kinderen van de Rotterdammer te zitten. Zij zijn, nadat de agenten ze gerustgesteld hadden, naar huis gebracht. Hun vader kreeg ook nog een bekeuring, omdat het kleinste kind niet in een kinderzitje zat.

09:10 - Man die ruzie probeerde te sussen, maar werd gestoken, is man van 55

De man die dinsdagavond is gestoken, nadat hij had geprobeerd een ruzie te sussen in Rotterdam-Oosterflank, is een 55-jarige Rotterdammer. Hij is na de steekpartij geopereerd in het ziekenhuis. Hoe zijn situatie nu is, kan de politie niet zeggen.
De steekpartij was rond 22:40 uur in de Basrastraat. Aan het geweld ging een ruzie tussen twee groepen jongeren vooraf, zegt de politie. Waarover het conflict ging, is niet duidelijk. De man die gestoken werd, is een buurtbewoner.

08:02 - Niet in de gang, maar in de voortuin

Bij de Dordtse politie kwam pas een bijzondere melding binnen.

06:00 - Man probeert ruzie te sussen en wordt neergestoken

In Rotterdam-Oosterflank is dinsdagavond laat een man neergestoken. Volgens de politie probeerde hij een ruzie te sussen op de Basrastraat.
Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het nu met hem gaat is niet duidelijk. De verdachten zijn er na de steekpartij vandoor gegaan. De politie heeft nog niemand opgepakt.