FEYENOORD

Wellenreuther legt zich niet zomaar neer bij rol als reservedoelman van Feyenoord: 'Als je de beste bent, speel je'

Timon Wellenreuther na zijn eerste training bij Feyenoord
Timon Wellenreuther na zijn eerste training bij Feyenoord © Rijnmond
Dinsdag werd bekend dat Feyenoord zich versterkt met doelman Timon Wellenreuther. Woensdag stond hij gelijk op het trainingsveld van de Rotterdammers en trainde hij volop mee. De Duitser is dan ook klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan met de andere doelmannen.
"Er is geen afspraak gemaakt over wie de tweede keeper wordt", maakt Wellenreuther duidelijk die ervan uit gaat dat Justin Bijlow de eerste keuze is onder de lat. "Het is heel simpel: als je op de training de beste bent, speel je. Maar als je niet bij de beste hoort, zit je op de bank. Mijn doel is om hier elke dag te trainen en mezelf te verbeteren. Zodra het team me nodig heeft, zal ik er staan."
Tekst gaat verder onder video
Timon Wellenreuther na zijn eerste training bij Feyenoord

'Iedereen houdt van Feyenoord'

Het is voor de doelman niet zijn eerste periode bij een Nederlandse club. Verdeeld over twee periodes speelde Wellenreuther ongeveer honderd wedstrijden voor Willem II. Door die periode kende hij Feyenoord al goed en was de keuze voor de Rotterdammers geen moeilijke.
"Ik heb lang in Nederland gespeeld en ik ken de club goed. Ze hebben veel supporters en het werd mij duidelijk dat iedereen van Feyenoord houdt. Ik wist heel snel dat ik hierheen wilde en dan is het ook heel leuk om met deze jongens te trainen. Ik hoop snel te spelen voor deze club."