nieuws

Hond Rex niet terug naar Dordtse baas

© Pieter Cornelissen - (Flickr CC
De Dortdse Dora Rodic krijgt haar hond Rex niet terug. Hoewel een rechter eerder besloot dat ze haar hond terug zou krijgen, heeft een andere rechter besloten dat dat toch niet gebeurt.
Rex werd in september 2016 meegenomen nadat hij twee kinderen en een fietser had gebeten. De destijds 1-jarige hond was ontsnapt en in een speeltuintje terechtgekomen.

Spoorloos


Rodic moest in februari voor de rechter komen om zich te verantwoorden. Omdat de verwondingen meevielen, kreeg de Dordtse een boete en mocht ze Rex ophalen.
De hond bleek spoorloos. Hij was al herplaatst, had een gedragstraining gekregen en het was niet bekend waar hij nu woonde.
De vrouw spande een rechtszaak aan tegen de Nederlandse staat. Via de rechter wilde ze hem alsnog terugeisen.

Onmogelijk


Maar de rechter in Den Haag heeft haar geen gelijk gegeven. Ook hoeft de staat haar niet te vertellen waar Rex nu is, vanwege de privacy van de nieuwe eigenaren.
Volgens de rechter krijgt Rodic geen gelijk, omdat het onmogelijk is de hond terug te geven. Dit komt omdat het dier al is herplaatst.
"Op het moment dat een dier niet meer van de staat is, kunnen we het niet meer terughalen. Een hond wordt in dat opzicht behandeld als een goed en niet als een kind", legt een woordvoerder van de rechtbank uit.
De staat moet wel de proceskosten betalen. De rechter zegt dat de staat de vrouw eerder had moeten inlichten over het lot van Rex.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl