FC RIJNMOND PODCAST

Sparta naar Voren! Bierprijzen rijzen de pan uit: 'Als je een statement wil maken, moet je het niet kopen'

Sparta naar Voren
Sparta naar Voren © Rijnmond
Sparta heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren van AZ. In de Sparta Podcast zijn ze daar echter niet al te veel mee bezig. Anton Slotboom, Ruud van Os en Frank Stout zijn namelijk zeer onder de indruk van de nieuwe grasmat op Het Kasteel.
"Ik heb me zeer vermaakt met wat er allemaal plaatsvond", begint Van Os. "Het resultaat was negatief, maar het sentiment was positief. De mat die er nu ligt is echt fantastisch en laten we hopen dat dat zo blijft." Ook Slotboom is blij met het echte gras: "Maar het veld moet wel goed blijven en dat ging in het verleden nog wel eens fout bij Sparta."
Sinds de komst van Maurice Steijn wordt er gesproken van een nieuw elan bij Sparta. Van Os ziet dat de sfeer rond de club steeds positiever wordt, al moet er ook opgepast worden dat het niet te euforisch wordt. "Het nieuwe Sparta straalt wat uit, maar het wordt pas echt goed als er punten gepakt worden."
Vito van Crooij viert zijn goal op de nieuwe grasmat
Vito van Crooij viert zijn goal op de nieuwe grasmat © Orange Pictures - Hans van der Valk

Bierprijzen

Slotboom heeft zich de afgelopen periode aan één ding in het bijzonder geërgerd: de bierprijs bij Sparta. "Je hebt altijd twee maten op Het Kasteel gehad en die zijn nu allebei weg. Er is nog maar één keuze en dat is 0,4 liter voor bijna vijf euro. Je dwingt daarmee mensen te drinken." Niet alleen het bier, ook het water wordt steeds duurder.
"Sparta is nooit heel duur geweest, maar alles stijgt nu in prijs. De catering, seizoenkaarten en zelfs een glas water kost nu 3,50", vertelt Slotboom. Van Os denkt wel een manier te weten om de hoge prijs weer naar beneden te laten gaan. "Er is maar één manier om er vanaf te komen en dat is door het niet meer te kopen. Als je een statement wil maken moet voor één wedstrijd niemand wat kopen."
Verder wordt er uiteraard gepraat over de verloren wedstrijd van Sparta tegen AZ, de snelle goal van Vito van Crooij en de Sparta Marsch.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.