nieuws

Dordts regiokantoor wordt school met appartementen

Het voormalig kantoorgebouw van de regio Zuid-Holland Zuid in Dordrecht wordt omgetoverd in een appartementencomplex. Op de begane grond komt een school met kinderopvang.
Het plan omvat 59 tot 65 appartementen in verschillende grootte. Ze worden allemaal verhuurd voor prijzen variërend van 700 tot 1000 euro per maand.

Glas en hout

Architect Tjitse Schaap zegt donderdag dat het uiterlijk van het gebouw aan de Noordendijk drastisch verandert. "Nu is het vooral beton dat je ziet. Als de verbouwing klaar is, zie je veel glas en hout."
De gemeente verkoopt het leegstaande kantoor aan Bouwonderneming Stout."Die is geselecteerd uit een tiental plannen die bij de gemeente zijn ingediend", zeggen wethouders Jasper Mos (Vastgoed) en Piet Sleeking (Ruimtelijke ordening).

School

Op de begane grond komt basisschool De Regenboog te zitten. Die is nu nog gevestigd aan de andere zijde van de Oranjelaan en schuift dus een stukje op. Op de plek van het oude schoolgebouw zullen woningen worden gebouwd.
De Regenboog doet al aan kinderopvang voor 2- tot 4-jarigen, maar daar komt op de nieuwe plek ook de leeftijdgroep 0 tot 2 jaar en een peuterspeelzaal bij.

Levendigheid

Wethouder Mos is blij dat het leegstaande gebouw op een duurzame manier een nieuwe invulling krijgt. Zijn collega Sleeking denkt dat het de levendigheid in de nog volop in ontwikkeling zijnde wijk Stadswerven ten goede komt. "Er komt hier steeds meer leven in de brouwerij. En wie wil hier nou niet wonen? Vooral boven is het uitzicht fantastisch."
Omdat het bestemmingsplan gewijzigd moet worden, is onduidelijk wanneer de verbouwing kan beginnen. "We verwachten eigenlijk geen bezwaren tegen dit plan, maar er moet inderdaad een bestemmingsprocedure worden doorlopen", zegt Sleeking.
Als dat gebeurd is, denkt de bouwer ruim een jaar nodig te hebben om het plan te realiseren.