nieuws

Eerste hulp Vlietland nog korter open

Franciscus Vlietland (archieffoto)
Franciscus Vlietland (archieffoto)
De openingstijden van de Spoedeisende Hulp (SEH) in het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam worden verder ingekort. Het ziekenhuis is vanaf 1 mei van 10.00 uur tot 21.00 uur open in plaats van van 07.00 uur tot 21.00 uur. Reden is gebrek aan personeel.
De huisartsenpost en apotheek in het ziekenhuis blijven wel altijd bereikbaar. Ook kinderen, zwangere vrouwen en mensen met pijn op de borst kunnen direct in het Vlietland terecht als een huisarts hen doorverwijst.
Mensen die al worden behandeld in het Vlietland kunnen onder bepaalde voorwaarden ook 's nachts nog in Schiedam worden opgenomen. Het ziekenhuis heeft vanaf 1 mei een Nachtelijke Opvang Afdeling, waar spoedpatiënten heen kunnen na overleg met een specialist.
Anderen die dan toch met spoed hulp nodig hebben, moeten naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam.
Volgens Raad van Bestuur-lid Karen Kruijthof zijn er met de nieuwe openingstijden in Schiedam en Rotterdam genoeg mensen om acute zorg te verlenen en de veiligheid te waarborgen.
Het ziekenhuis besloot bijna een half jaar geleden om de SEH in Schiedam 's nachts te sluiten vanwege een tekort aan personeel. Volgens het Vlietland is er te weinig goed opgeleid personeel om de eerste hulp dag en nacht open te houden. Het gebrek aan medewerkers is nog steeds niet opgelost, maar er wordt wel druk gezocht, zegt Kruijthof.