nieuws

Aboutaleb vreest economische schade door grenscontroles

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb maakt zich grote zorgen over een voorgenomen verscherping van de grenscontroles binnenkort in Hoek van Holland. Hij vreest veel vertraging en daardoor economische schade voor het goederenvervoer bij de ferry naar Engeland.
Aboutaleb zei dat donderdag in de gemeenteraad na vragen van de VVD en Leefbaar Rotterdam over verstekelingen die via Hoek van Holland het Kanaal over willen steken. De laatste drie maanden waren er bijna honderd pogingen.
Volgens Aboutaleb is er nauw overleg met de douane en de marechaussee over de veiligheidsmaatregelen in Hoek van Holland.
''Mijn zorg geldt voor de bureaucratie die geïntroduceerd wordt binnenkort ten aanzien van de controles van de lading in zijn algemeenheid en het vaststellen van de identiteit van de chauffeurs. ''
''Dat is een zodanige verzwaring van de bureaucratie op het doorlaatpunt dat er vertragingen gaan ontstaan. Daar zijn we bang voor. Dat leidt tot economische schade voor de bedrijven en voor de transport en logistiek in Nederland'', aldus Alboutaleb in de gemeenteraad.