nieuws

Geen aannemer te vinden voor houtbouw Open Venster

De leerlingen van basisschool het Open Venster in Rotterdam-Zuid moeten nog langer wachten voordat ze de nieuwbouw kunnen betrekken. De opening staat nu gepland voor augustus 2018. Dat meldt de gemeente Rotterdam.
De al vele malen vertraagde bouw heeft een nieuw probleem. Er is geen aannemer te vinden die het houtbouwgedeelte voor zijn rekening wil nemen. Geen enkel bedrijf schreef zich in voor de verplichte aanbesteding.
Voor de houtbouw en de afbouw gaat de gemeente nu in gesprek met aannemers.
Het nieuwe gebouw van het Open Venster in Lombardijen wordt al jaren achtervolgd door pech. De eerste gesprekken over nieuwbouw begonnen in 2006. Daarna hielden onder meer vleermuizen de start van de bouw tegen. In 2013 werd met de nieuwbouw begonnen. Problemen met de houten constructie zorgden diverse keren voor uitstel.
Volgens aannemer Van Deelen uit Ede werden de problemen vooral veroorzaakt door de architectonische houten bouw. De architect en de gemeente legden de vertraging op het bordje van de aannemer.
Een jaar geleden besloot de gemeente Rotterdam niet langer met Van Deelen door te gaan. Onder meer door de negatieve reclame van het Rotterdamse project ging de aannemer onlangs failliet.
De leerlingen en de leerkrachten van het Open Venster zijn de dupe. Zij moeten drie jaar langer wachten en zitten nog steeds in een oud, vergaan gebouw.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl