112

112-nieuws: Twee aanhoudingen na beschieting in Capelle - Explosie in fietsenwinkel aan Langenhorst

De schietpartij in Capelle vond plaats in een woning aan de Purmerhoek
De schietpartij in Capelle vond plaats in een woning aan de Purmerhoek © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van donderdag 18 augustus.

18:00 - Twee aanhoudingen na beschieting in Capelle

Aan de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel is aan het einde van de middag geschoten. Dat gebeurde in een woning na een ruzie tussen twee mannen. Eén van hen belde de politie.
Volgens de politie is er vermoedelijk geschoten met een gelblaster. Dat is een speelgoedwapen met gelballetjes erin, soms niet van echt te onderscheiden. Beide mannen zijn aangehouden. Het gaat om een 30-jarige Rotterdammer en een 45-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel.
Woensdagavond rukte de politie nog uit voor een beschieting aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Daar werd zelfs een waarschuwingsschot bij gelost. Ook daar bleek het wapen zo'n gelblaster te zijn.

17:45 - Explosie in fietsenwinkel aan Langenhorst

In een fietsenwinkel aan de Langenhorst in Rotterdam-Zuid heeft een explosie plaatsgevonden. Volgens de politie gaat het om een ontplofte accu van een elektrische fiets.
Op dat moment waren er vier mensen in de winkel aanwezig. Eén van hen kreeg fragmenten tegen zich aan. Die konden ter plekke worden gekoeld. Ook de anderen zijn door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

10:39 - Worsteling met mes op straat in IJsselmonde

De politie heeft een man en een vrouw aangehouden voor een steekpartij donderdagmorgen op de Quadenoord in Rotterdam-IJsselmonde. Volgens de politie was er sprake van een steekpartij in de relationele sfeer. De twee kregen rond 10:00 uur ruzie op straat. Daarbij pakte een van de twee een mes. Er ontstond een worsteling waarbij de beide personen verwondingen opliepen aan hun handen. De vrouw moest naar het ziekenhuis, maar is er niet heel ernstig aan toe. De man ging rechtstreeks naar het politiebureau.
Op de Quadenoord in IJsselmonde ontstond een ruzie in de relationele sfeer.
Op de Quadenoord in IJsselmonde ontstond een ruzie in de relationele sfeer. © MediaTV

09:58 - Boerensympathisanten eisen vlaggen terug in Alblasserdam

Een groep van zo'n twintig jongeren is woensdag naar het gemeentehuis van Alblasserdam gegaan om de protestvlaggen op te eisen die eerder op de dag door de gemeente zijn verwijderd.
Vorige week hebben de jongeren vijfhonderd vlaggen opgehangen in het dorp. De locoburgmeester liet woensdag weten dat ze verwijderd werden, omdat de openbare ruimte 'neutraal moet blijven'.
Boerensympathisanten gaan het gemeentehuis van Alblasserdam binnen
Boerensympathisanten gaan het gemeentehuis van Alblasserdam binnen © Alblasserdamsnieuws
De jongeren kregen op het gemeentehuis te horen dat de vlaggen niet op het gemeentehuis lagen, maar op een andere locatie, die al dicht was. Daar hopen ze deze donderdag alsnog hun vlaggen op te kunnen halen.

09:17 - A20 dicht na ongeluk met vijf auto's

De A20 is dicht tussen het Terbregseplein en Moordrecht na een ongeluk. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er vijf auto's bij het ongeluk betrokken. Vier daarvan moeten geborgen worden. Er staan twee ambulances, maar of er ook mensen gewond zijn geraakt is niet duidelijk.
Het verkeer dat al op de A20 staat wordt over de vluchtstrook langs het ongeluk geleid. Voor de rest van het verkeer is de snelweg richting Gouda afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Gorinchem: de A16, A15 en A27.

00:41 - Overvallers jatten pizza's van bezorger

In Rotterdam-IJsselmonde is de afgelopen nacht een pizzabezorger overvallen. Dat gebeurde op de Marsmanstraat. De bezorger werd na middernacht aangesproken door drie mannen. Die eisten geld. Uiteindelijk zijn ze er met de pizza's van de bezorger vandoor gegaan. Veel bezorgers hebben tegenwoordig geen geld meer op zak om berovingen tegen te gaan.

00:30 - Waarschuwingsschot op de Wolphaertsbocht

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding in de Rotterdamse wijk Charlois. Twee verdachten, een 20-jarige en een 25-jarige Rotterdammer, zijn aangehouden. De meldkamer werd getipt dat op de Wolphaertsbocht iemand stond met een 'lang vuurwapen'. Cameratoezicht zag dit later ook op beelden.
Agenten wilden de man met het wapen aanhouden, maar de verdachte luisterde niet naar de politie. Daarop is een waarschuwingsschot gelost. Het wapen bleek achteraf nep te zijn.