nieuws

Trombonefestival van start in Rotterdam

Het Slide Factory trombonefestival is weer van start gegaan. Dit weekend zijn Lantaren Venster en LP2 op de Wilhelminakade in Rotterdam de locaties waar het festival plaatsvindt.
Het is de zesde keer dat het festival wordt georganiseerd. Het is opgezet door het New Trombone Collective, een groep klassiek geschoolde trombonisten die het instrument zichtbaarder wilde maken voor een breed publiek.
Sebastiaan Kemner is lid van het New Trombone Collective en roemt de veelzijdigheid van de trombone: "Je kunt er alles mee: jazz, klassiek, funk, pop. Het is geweldig dat we al die muziek aan een breed publiek kunnen laten horen."
Het festival is er niet alleen voor gevorderde tromboneluisteraars en -bespelers, de bezoekers kunnen ook zélf spelen op een plastic instrument, "Mr.pBone".
"Hij werkt hetzelfde als een gewone trombone", vertelt Kemner. "Het voordeel is alleen dat hij van plastic is, dus dat het niks uitmaakt of je hem laat vallen of er op gaat staan. Je legt een paar honderd van die dingen neer en iedereen kan spelen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl