AMATEURVOETBAL

Kees Verhaar geniet van terugkeer zoons bij VOC: 'Voor een vader is dit het mooiste wat er is'

Kees Verhaar als speaker bij VOC
Kees Verhaar als speaker bij VOC © Rijnmond
Zo trots als een pauw is hij, Kees Verhaar. VOC-man in hart en nieren en vader van de voetbalbroers Thomas, Felix en Wessel. Sinds deze zomer spelen zijn zoons weer in het eerste team van de Rotterdamse amateurclub. “Dat ze hier ooit weer met z’n drieën zouden gaan voetballen, daar was ik wel zeker van. VOC is mijn club, maar ook hun club. VOC hoort bij ons”, aldus vader Kees.
Van de broers Verhaar speelde Thomas op het hoogste niveau, bij Sparta en Excelsior. Via het Amsterdamse AFC keerde hij deze zomer weer terug op vertrouwde grond, om samen met zijn broers te spelen. Ook voor pa. “We weten dat we hem blij maken als we met z’n drieën voetballen, en supertrots als we dat bij VOC doen”, zegt Thomas. “Daarom hebben wij deze keuze gemaakt. En ook omdat we zin hebben om weer met elkaar te voetballen.”
En dat de broers hun vader blij maken is een understatement. “Voor een vader is dit het mooiste wat er is. Wat het zo mooi maakt is dat ze op het veld ruzie met elkaar maken, maar tegelijkertijd ook de grootste vrienden zijn. En dat ze elkaar op het veld haarfijn aanvoelen en weten wat ze moeten doen. Het is ook nog leuk om naar te kijken.”

Plakboeken

Thomas, Felix en Wessel groeiden op bij VOC en van al die jaren hield hij plakboeken bij. “Ik heb zelf het Algemeen Dagblad, maar woon in Prinsenland. Daar krijg ik de editie Capelle. Voor het VOC-nieuws moest ik dus elke maandagochtend naar Kralingen fietsen om AD’s te halen. Dat heb je er dan voor over”, lacht hij.
En dat deed en doet hij (vooral) voor zichzelf. “Ja, de kinderen vinden er nog niets van: een leuke bezigheid voor pa.”