EXCELSIOR

Excelsior verliest achter gesloten deuren bij Belgische verrassing

Kenzo Goudmijn scoorde voor Excelsior tegen Union
Kenzo Goudmijn scoorde voor Excelsior tegen Union © Orange Pictures - Herman Dingler
In Brussel heeft Excelsior donderdagmiddag een oefennederlaag geleden. De Kralingers verloren op bezoek bij Union Saint-Gilloise met 2-1. Het vriendschappelijke duel was besloten.
Excelsior opende in het Dudenpark de score. Kenzo Goudmijn maakte namens de Rotterdamse ploeg de 0-1. Dankzij doelpunten van Cameron Puertas en Oussama El Azzouzi trok Union alsnog de overwinning naar zich toe. De Belgen speelden vooral met reserven tegen de Kralingers.

Tweede

Union verbaasde afgelopen seizoen vriend en vijand door bijna landskampioen van België te worden. Club Brugge stootte de Brusselaars tijdens de play-offs van de eerste plaats, waarna Union als tweede eindigde. Het team was het jaar daarvoor nog gepromoveerd naar het hoogste Belgische niveau. Vorig week werd Union nog uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League door Rangers FC.
Omdat FC Twente deze week in de voorrondes van de Conference League speelt, is het uitduel van Excelsior met de ploeg uit Enschede uitgesteld naar woensdag 31 augustus. Daarom zijn de mannen van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen dit weekend vrij en werd deze vriendschappelijke wedstrijd geregeld.