112

112-nieuws: Aanrijding tussen auto en elektrische fiets Vlaardingen | Automobilisten rijbewijs kwijt na hinderen ambulance

De man op de elektrische fiets kwam ongelukkig ten val.
De man op de elektrische fiets kwam ongelukkig ten val. © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in de regio Rijnmond van vrijdag 19 augustus.

18:43 uur - Aanrijding tussen auto en elektrische fiets Vlaardingen

Een auto en een elektrische fiets kwamen vrijdagmiddag op de Rotterdamseweg in Vlaardingen met elkaar in botsing bij een rotonde. De fietser stak over en maakte door de botsing volgens de politie 'een hele ongelukkige val'. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.
Er is weinig schade aan de fiets en de auto. De verkeerspolitie is bezig met een onderzoek over hoe het ongeluk kon gebeuren.

16:18 uur - Automobilisten rijbewijs kwijt na hinderen ambulance

Twee Spijkenissers die zondag 7 augustus een ambulance hinderden, zijn door die actie hun rijbewijs nu kwijt. Dat maakt de politie zojuist bekend. 18-jarige bestuurders haalden de ambulance in, die toen een hartpatiënt aan boord hadden, en gingen slingerend voor hem rijden.
Dit gebeurde omstreeks 20:30 uur. De ambulance reed zonder sirene, maar was vanuit Spijkenisse onderweg naar een ziekenhuis in Rotterdam. Een verpleegkundige zag dat het meerdere keren stevig remmen zorgde voor toenemende stress en hartritme bij de patiënt.
De politie werd gebeld en haalde kort daarna de autobestuurders van de weg. Zij verklaarden dat hun gevaarlijke rijgedrag te maken had met een voorrangsincident dat eerder had plaatsgevonden, waar ze boos over waren. Ze mogen zich voor de rechter verantwoorden. De patiënt kwam uiteindelijk veilig in het ziekenhuis.

10:08 uur - Auto met kinderen in sloot in Rotterdam-Oost

In de sloot bij de Wollefoppenweg in Rotterdam-Nesselande is een auto in de sloot beland. In de wagen zaten de bestuurder en twee kinderen. De drie inzittenden waren binnen een kwartier na de eerste melding uit de auto, meldde de brandweer.
Op foto's is te zien dat de auto met de voorkant aan de bijrijderszijde de sloot in was gedoken. Het was geen diepe sloot waardoor de auto niet onder water kwam te staan.
Een auto met twee kinderen erin belandde in de sloot in Rotterdam-Nesselande
Een auto met twee kinderen erin belandde in de sloot in Rotterdam-Nesselande © MediaTV

8:09 uur - Politie Dordrecht ramt slingerende auto op A16

De politie heeft donderdag op de A16 bij Dordrecht een auto geramd en tot stilstand gebracht tegen een vangrail. De man reed al een tijdje slingerend over meerdere rijbanen en raakte ook de vangrail. Daarop besloot de politie die er inmiddels ook reed in te grijpen. Ze reden de auto klem en ramden hem tegen de vangrail.
Andere automobilisten op de weg vormden een lijn om de gecrashte auto waardoor deze vrij kwam te staan van het doorgaande verkeer. De agenten hielpen de bestuurder uit de auto. Hij keek volgens hen wazig uit zijn ogen. Na controle in een ambulance bleek dat er sprake was van een medische oorzaak. De man had geen alcohol of drugs tot zich genomen.

6:11 uur - Bestelbusje crasht tegen 50 kilometerbord in Oostvoorne

Op de Heveringseweg in Oostvoorne is donderdagavond rond 22:15 uur een bestelbus gecrasht tegen een 50 kilometerbord. De bestuurder kon zelf uit de auto komen, melden getuigen. Daarna nam de politie volgens de aanwezigen een blaastest af om te controleren of hij te veel gedronken had. Een ambulance heeft hem naar het ziekenhuis gebracht.
De auto klapte met hoge snelheid op een boom en het verkeersbord, en reed daarna tegen een hek aan. Daarbij raakte de voorkant van de wagen in de kreukels. Het motorblok kwam los en werd naar de andere kant van de weg geslingerd waar het in de struiken belandde.
In Oostvoorne crashte een bestelwagen
In Oostvoorne crashte een bestelwagen © MediaTV