FC DORDRECHT

FC Dordrecht is van de hatelijke nul af na zege op Jong FC Utrecht

Anouar El Azzouzi vertolkte een negatieve en positieve hoofdrol bij FC Dordrecht tegen Jong FC Utrecht © VK Sportphoto - Shane Winsser
In het tweede thuisduel van het seizoen heeft FC Dordrecht vrijdagavond van Jong FC Utrecht gewonnen. De Dordtenaren zegevierden op de Krommedijk met 2-1. Voor aanvang van deze speelronde hadden de mannen van hoofdtrainer Michele Santoni in de eerste divisie nog geen punt gepakt.
De start van FC Dordrecht was desastreus. Anouar El Azzouzi verspeelde onhandig de bal, waarna Jong FC Utrecht snel uitbrak. Op aangeven van Mees Rijks trapte Dion Versluis in de verre hoek raak (0-1). El Azzouzi maakte even later zijn fout weer goed. De centrale verdediger van FC Dordrecht knikte uit een hoekschop van Jari Schuurman de 1-1 binnen.
Anouar El Azzouzi hield vingertje bij de mond na de 1-1: 'Minder praten, meer voetballen'
Na de gelijkmaker creëerde de thuisploeg amper kansen. Jong FC Utrecht was een periode gevaarlijker via Dylan Timber (kopbal) en Rocco Robert Shein (bal op de paal). Na deze dreigende momenten nam FC Dordrecht meer het initiatief. Eerst stuitte Mathis Suray nog op Jong FC Utrecht-keeper Calvin Raatsie, maar Samuele Longo vond enkele minuten later wel het net voor Dordt. De Italiaan schoot de voorzet van Elso Brito keurig binnen (2-1).
FC Dordrecht verloor de eerste twee competitiewedstrijden van het seizoen tegen Roda JC (thuis, 0-2) en Jong PSV (uit, 1-0).
Op de amper volgelopen Krommedijk zagen de 1500 toeschouwers een rommelige eerste helft, waarin weinig acties lukten. In de daaropvolgende helft duurde het ook even totdat er een moment van opwinding was. Suray trapte vlak voor het uur de bal net naast. Het zou één van de weinige mogelijkheden van Dordt in de tweede helft zijn.

Dordt komt meermaals goed weg

Daarna waren de betere kansen voor Jong FC Utrecht. Eerst trapte Gio-Renys Felicia de bal in de korte hoek van Dordt-doelman Liam Bossin. Enkele minuten later had FC Dordrecht meer geluk toen invaller Lynden Edhart een opgelegde kans over trapte. Doelpuntenmaker Versluis was daarna in vrije positie ongelukkig in de afwerking. Ook rechtsback Joshua Rawlins knalde in de slotfase een schot op de vuisten van Bossin en Derensili Sanches Fernandes plaatste een bal in het zijnet. Ook in de blessuretijd bibberde Dordt enkele keren.
Uiteindelijk trok FC Dordrecht de 2-1 stand tegen Jong FC Utrecht, dat na drie duels puntloos blijft, over de streep. Omdat er nog vier wedstrijden in de eerste divisie gespeeld moeten worden, is het nog onduidelijk op welke positie de Dordtenaren na deze speelronde staan. Santoni en zijn spelers gaan volgende week vrijdag op bezoek bij De Graafschap van hoofdtrainer Adrie Poldervaart uit Oudenhoorn.
Michele Santoni na FC Dordrecht-Jong FC Utrecht (2-1): 'Het was niet onze beste wedstrijd'

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 2-1 (2-1)

2' 0-1 Dion Versluis
7' 1-1 Anouar El Azzouzi
36' 2-1 Samuele Longo
Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Savastano (31' Koswal), Schuurman, Reemst (70' Tremour), Brito; Suray, Longo (80' Doesburg), Camara (80' Smolarczyk)