HORECA

Pim Verhage (79) van de Verhage-snackbars overleden

Joop (l) en Pim Verhage (r) in hun snackbar
Joop (l) en Pim Verhage (r) in hun snackbar © Privéfoto
Een van de oprichters van snackbar Verhage, Pim Verhage, is overleden. Samen met zijn broer Joop opende hij in 1967 de allereerste vestiging aan de Sikkelstraat in Rotterdam-Zuid. Pim is 79 jaar oud geworden. Twee jaar geleden overleed broer Joop op 72-jarige leeftijd.
"Wij zijn zeer bedroefd door het overlijden", staat in een bericht van de Verhage Horeca Groep. "Mede dankzij de inzet van Pim groeide het bedrijf uit tot een moderne franchiseformule. Wij wensen de familie heel veel sterkte met dit verlies."
Inmiddels heeft de snackbarketen meer dan veertig locaties in Noord-Holland, Utrecht, Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. De meeste winkels zitten in en rond Rotterdam.
De jongemannen Pim en Joop begonnen ooit een snackbar op aanraden van hun vader. Hij noemde zijn zoons ‘flierefluiters’ en hoopte dat ze ambitie zouden ontwikkelen. Dat lukte, want Joop en Pim ontwikkelden een echte liefde voor de horeca. De broers deden hun bedrijf in 2012 van de hand. In 2017 schreven ze een boek over het ontstaan van het bedrijf.
Rijnmond sprak vijf jaar geleden met Pim en Joop Verhage

Reacties op overlijden

Op Facebook reageren veel mensen op het overlijden van Pim Verhage. "Gecondoleerd familie. Ik kwam regelmatig met mijn man bij Pim in de winkel", zegt Marja. En Carla kwam ook vaak over de vloer: "Ging als klein meisje al een ijsje of patatje halen in de Sikkelstraat."
Daarnaast vonden veel mensen Pim een opgewekte man: "Je was altijd positief", zegt Barbara. "Altijd aardig en zeer goede producten", laat Francien weten. En Cora zegt: "Achhhhhhh. Zo lieverd. Hij zei altijd: 'Ik ben van puffelen, mag ik je knuffelen'."