CHRISNATUURLIJK

Komen en gaan. Zaterdag 20 augustus vanaf 08:00 uur in Chris Natuurlijk.

Komen en gaan in Chris Natuurlijk
Komen en gaan in Chris Natuurlijk © Pixabay
Op de fiets ga je waar je wilt, Judith Visser komt met haar eerste kinderboek, vogels gaan alweer weg en de mug? Die blijft gewoon.
20 augustus is Wereldmuggendag. Waarom zou je een dag uitroepen voor het meest gevaarlijke dier op aarde dat er voor de mens is? Muggenexpert Marieta Braks vertelt in Chris Natuurlijk over De mug, een boekje over steekmuggen en de verspreiding van ziekten.
Mug
Mug © Pixabay

Hond verandert in een superheld bij het eten van een banaan

Op 24 augustus verschijnt Fontana Banana, het allereerste kinderboek van de in Rotterdam geboren schrijfster Judith Visser. Natuurlijk met een hond in de hoofdrol, dat kan bijna niet anders als je Judith kent.
De schrijfster van spannende boeken en twee autobiografische romans, woont alweer heel wat jaren met haar geliefde en haar honden in Rockanje.
Bij de Tenellaplas in haar woonplaats, gaat Chris Natuurlijk wandelen met de schrijfster en met de hond die model heeft gestaan voor Fontana Banana, de hond die in een superheld verandert als hij een banaan eet.
Judith Visser en Fontana
Judith Visser en Fontana © Rijnmond

't Is weer voorbij

Voor ons is het nog volop zomer, maar voor sommige vogelsoorten is het najaar al begonnen. De meeste gierzwaluwen zijn vertrokken en ook de koekoek verlaat ons land al vroeg.
Samen met boswachter Harm Blom van Staatsbosbeheer, vaart Chris Natuurlijk op de zonnepont naar de Sterlinggriend in de Sliedrechtse Biesbosch om daar iets van de vogeltrek te ervaren.
Boswachter Harm speurt naar vertrekkende vogels
Boswachter Harm speurt naar vertrekkende vogels © Rijnmond

Ga op de fiets

Op een dag zijn Laura Maat en Irene Maaskant uit Rotterdam op de fiets gestapt. En ze trapten steeds verder, van een rondje IJsselmeer tot een reis van Rotterdam naar Londen en terug en daarna op de fiets door heel Europa. Hun avonturen en ervaringen en 15 routes staan in het boek Ga op de fiets. In Chris Natuurlijk vertellen Laura en Irene over hun boek.
Boek Ga op de Fiets
Boek Ga op de Fiets © Rijnmond
Zaterdag 20 augustus van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.