FEYENOORD

Feyenoord bevestigt komst van Slowaakse verdediger Hancko

Dávid Hancko namens Slowakije in actie tegen Rusland
Dávid Hancko namens Slowakije in actie tegen Rusland © Orange Pictures
Verdediger Dávid Hancko speelt de komende seizoenen voor Feyenoord. De 24-jarige centrale verdediger komt per direct over van Sparta Praag en tekent in De Kuip een contract dat hem tot 2026 aan de club verbindt.
De 24-jarige Hancko wordt al langere tijd begeerd door Feyenoord en de club heeft na lang onderhandelen een akkoord bereikt met zijn club Sparta Praag. Met zijn komst zou een bedrag gemoeid zijn 'op of rondom' het clubrecord van de Rotterdammers, dat eerder deze zomer met de komst van Quinten Timber (7,5 miljoen van FC Utrecht) al werd verbroken.
David Hancko is een linksbenige centrumverdediger en wordt gezien als de opvolger van Marcos Senesi, die naar Bournemouth is vertrokken. De Slowaak is international voor zijn land (22 interlands) en stond eerder in zijn loopbaan ook onder contract bij het Italiaanse Fiorentina, maar werd vervolgens twee seizoenen verhuurd aan Sparta Praag. Afgelopen seizoen nam de Tsjechische club hem definitief over. Hij speelde onlangs zijn honderdste wedstrijd voor de club uit Praag.

Transfer eindelijk afgerond

Hancko is zeer verheugd om het rood-witte Feyenoord-tenue te gaan dragen, zo meldt hij in het persbericht van de club. "De interesse speelde al een tijdje, dus ik ben blij dat de clubs eruit zijn gekomen en het voelt goed om hier te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor mij het juiste moment is om deze stap te maken. Ik heb de hele voorbereiding en eerste wedstrijden nog met Sparta Praag meegedaan, dus ben fit en ik kijk ernaar uit om snel aan te sluiten. Ik hoop het team met mijn kwaliteiten zoveel mogelijk te kunnen helpen, het is aan mij om dat op het veld te laten zien."