FEYENOORD

Slot lovend over Feyenoord-aanwinst Hancko: 'Denken absoluut over een versterking te kunnen spreken'

Feyenoord-trainer Arne Slot
Feyenoord-trainer Arne Slot © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De Slowaakse verdediger David Hancko is bijna van Feyenoord, tot tevredenheid van Arne Slot. "Ik denk dat hij inderdaad bijna binnen is ja. Goeie speler, op basis van wat we gezien hebben denken we absoluut over een versterking te kunnen spreken", vertelt de trainer van Feyenoord vrijdag op de persconferentie.
Slot noemt de 24-jarige Hancko, die overkomt van Sparta Praag, onder meer een 'fysiek sterke jongen'. "Hij is sterk in de duels, maar ook snel, zeker op langere afstanden. Hij is ook aan de bal comfortabel en daarom van toegevoegde waarde in de opbouw."
Hancko zal komende zondag, als Feyenoord op bezoek gaat bij RKC Waalwijk, in ieder geval nog niet bij de selectie zitten. Hetzelfde geldt voor Marcos López en Igor Paixão. Hoe lastig is het voor Slot om die spelers in te passen bij Feyenoord, nu het seizoen al loopt? "Dat is niet ideaal", vertelt de trainer.
Tekst gaat verder onder de video.
Slot lovend over Feyenoord-aanwinst Hancko: 'Denken absoluut over een versterking te kunnen spreken'
"Dat inpassen doe je het liefste in de voorbereiding. Nu probeer ik vooral veel uit in mijn hoofd. Welke spelers passen bij elkaar en hoe komen ze in hun kracht te spelen? Normaal gesproken heb je daar oefenwedstrijden voor, nu zijn het gelijk competitiewedstrijden. Maar het is heel prettig dat we veel te kiezen hebben, we hebben veel kwaliteit binnengehaald de afgelopen weken."

Hartman

Nu López in ieder geval komende zondag nog ontbreekt is de linksbackpositie een vraagteken bij Feyenoord. Met Quilindschy Hartman heeft Slot maar één echte linksachter in zijn selectie. "Ik vind dat hij fysiek klaar is om te spelen", vertelt Slot daarover. "Hij begint steeds fitter te worden en is absoluut een speler die in aanmerking komt om zondag te gaan starten. Het moment om voor een echte linksback te kiezen zou nu aan kunnen breken."
RKC - Feyenoord begint zondag om 16:45 uur en is uiteraard volledig live te volgen via Radio Rijnmond.