SPARTA

Steijn hoopt op een aan de bal zorgvuldiger Sparta tegen Ajax: 'Dat zou een pluspunt zijn'

Maurice Steijn langs de lijn tijdens Sparta-AZ
Maurice Steijn langs de lijn tijdens Sparta-AZ © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Sparta gaat komend weekend weer op zoek naar de eerste zege van dit seizoen. Daarvoor wacht zondag wel zo ongeveer de zwaarst mogelijke uitdaging: regerend landskampioen Ajax. Maurice Steijn verloor als trainer al vaak van de ploeg uit Amsterdam, maar weet ook: "In elke wedstrijd liggen kansen."
"Het wordt lastig om iets te halen, zo reëel moet je zijn", blikt Steijn vooruit. "Zeker als je ziet in welke vorm ze verkeren, hoe makkelijk ze FC Groningen met 6-1 aan de kant zetten... Ze staan zowel als ploeg als individueel goed. Het zal erg lastig worden, maar in elke wedstrijd liggen kansen. We moeten zelf alles geven, een beetje geluk hebben en lang in de wedstrijd blijven. Dan hoop je er zondag het beste van."
Sparta ontvangt Ajax op het eigen Kasteel, dus waakt Steijn voor te hoog druk zetten en afjagen. "Dat wil je wel, maar de realiteit is dat je op elke positie een speler hebt die een stuk minder is dan die van Ajax. Wij zijn minder vaardig aan de bal, zijn 'm sneller kwijt en moeten er hard voor werken om de bal terug te krijgen."
Tekst gaat verder onder de video.
Steijn hoopt op een aan de bal zorgvuldiger Sparta tegen Ajax: 'Dat zou een pluspunt zijn'
"Ik hoop dat we aan de bal een stuk zorgvuldiger spelen dan tegen AZ. Daar vond ik ons aan de bal heel matig, we speelden snel de lange bal. Ik hoop dat we daar zondag met name onze rust in kunnen vinden, dat zou een pluspunt zijn."
Ook middenvelder Arno Verschueren denkt dat Sparta lering kan trekken uit de 2-3 nederlaag tegen AZ afgelopen weekend. "Je kunt AZ qua spel wel vergelijken met Ajax. Ze hebben allebei veel spelers tussen de linies. Het is zaak om de boel zondag compact en gesloten te houden. Daarnaast moeten we geluk hebben om eruit te komen om dan toe te slaan. Wij gaan zeker die wedstrijd in met het zicht op punten."
Tekst gaat verder onder de video.
Verschueren: 'Je kunt AZ qua spel wel vergelijken met Ajax'
Laurent Jans zit komende zondag tegen Ajax in ieder geval niet bij de selectie van Sparta. De Luxemburger vertrekt naar het Duitse SV Waldhof Mannheim (derde Bundesliga). "Hij is een ander type back dan ik voor ogen heb", reageert Steijn. "We hadden Dirk Abels al en hebben daar Shurandy Sambo bij gehaald. Jans was eigenlijk overbodig. Zo'n speler moet je er dan niet bij willen houden."
Sparta - Ajax begint zondag om 14:30 uur en is uiteraard volledig live te volgen via Radio Rijnmond.