FC RIJNMOND

RKC-aanvoerder Kramer over spel Feyenoord: 'Verwacht niet dat het binnen drie wedstrijden heel goed is'

FC Rijnmond van 19 augustus met presentator Bart Nolles, Michiel Kramer, Sinclair Bischop en Harry van der Laan
FC Rijnmond van 19 augustus met presentator Bart Nolles, Michiel Kramer, Sinclair Bischop en Harry van der Laan © Rijnmond
Komende zondag neemt Michiel Kramer het als aanvoerder van RKC Waalwijk op tegen Feyenoord. Vrijdag blikte hij alvast vooruit in FC Rijnmond. "Gewoon een 1-0 overwinning voor ons denk ik, stiekem", lacht de spits, die in het verleden ook voor Feyenoord en Sparta speelde.
"Het is altijd leuk om tegen grote clubs te spelen", vervolgt Kramer over de wedstrijd van zondag. "Zeker tegen Feyenoord is voor mij ook bijzonder. We gaan er iets leuks van proberen te maken. Heerenveen heeft laten zien dat Feyenoord moeite heeft met compacte ploegen."
Volgens analyticus Harry van der Laan treft RKC de ploeg van Arne Slot op een goed moment. "Feyenoord heeft veel nieuwe spelers, die nog moeten wennen. Daarom zijn ze nu kwetsbaarder, het is nog geen geoliede machine."
"Het is logisch dat niet alles gelijk soepel draait", vult Kramer aan. "Iedereen moet wennen aan de intense manier van trainen en spelen. Ik verwacht niet dat het voetballend binnen drie wedstrijden heel goed is, dat duurt even. Ook voordat iedereen zijn plek heeft gevonden in de stad."

Rasmussen of Geertruida?

Kramer treft zondag met zijn RKC dus Feyenoord. Wie zijn directe tegenstanders worden, is nog niet duidelijk. De afgelopen weken stond Jacob Rasmussen naast Gernot Trauner in het hart van de verdediging. Maar vrijdag liet Slot doorschemeren dat de op dit moment enige beschikbare linksback bij Feyenoord, Quilindschy Hartman, in aanmerking komt voor een basisplaats.
Daarmee verkast Marcus Pedersen mogelijk naar de rechtsbackpositie en Lutsharel Geertruida naar het centrum. Een optie die Van der Laan aanmoedigt. "Ik denk dat Rasmussen gewoon gaat spelen", reageert Kramer. "Voor onze ploeg maakt het niet zoveel uit, wij willen gewoon resultaat halen."
Kijk hieronder de hele uitzending van FC Rijnmond terug, en zie wat je moet doen om het nieuwe uitshirt van Feyenoord te winnen.