EXCELSIOR

Oude bekende Mike van Duinen keert terug bij Excelsior

Mike van Duinen met het shirt van Excelsior
Mike van Duinen met het shirt van Excelsior © Excelsior Rotterdam
Vier jaar na zijn vertrek is Mike van Duinen terug bij Excelsior. De 30-jarige spits vertrok een paar dagen geleden bij het Griekse OFI Kreta en komt nu transfervrij richting Rotterdam-Kralingen. Daar tekent hij een contract voor vier jaar bij Excelsior.
Van Duinen begon zijn carrière bij ADO Den Haag, en belandde via Fortuna Düsseldorf en Roda JC in de zomer van 2016 bij Excelsior. Daar kwam hij tot 53 wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde.

Broers

Bij Excelsior komt Mike van Duinen zijn broer Niels tegen, die sinds deze zomer technisch manager is bij de Rotterdammers. "Mike stond al langer in de belangstelling van de club", vertelt Niels van Duinen. "Vorig seizoen trainde hij hier in de voorbereiding korte tijd mee om zijn conditie op peil te houden en Excelsior wilde hem destijds al graag vastleggen, maar Mike koos toen voor een buitenlands avontuur in Griekenland."
"Toen ik hier binnenkwam stond hij al op het lijstje van de technische staf. Natuurlijk is dit voor ons als broers een bijzondere transfer, maar wij kunnen daar allebei op een zakelijke manier mee omgaan. Voor mij persoonlijk geldt alleen het belang van Excelsior."
"Ik heb altijd goede contacten en een warme band met Excelsior gehouden", zegt Mike van Duinen zelf. "In dat opzicht voelt dit als thuiskomen. Ik heb vorig jaar in de voorbereiding een weekje meegetraind en toen is een terugkeer al ter sprake gekomen. Uiteindelijk heb ik toen een andere keuze gemaakt, maar we hebben wel contact gehouden. Toen we onlangs weer met elkaar spraken en ik ook het verhaal van de technische staf had gehoord, begon het weer te kriebelen."