BOEREN

Nieuw record: omgekeerde Nederlandse vlag van 120 meter op Goeree-Overflakkee

© Goeree-Overflakkee Boert Voort
Wie de vlag van 100 meter langs de A20 bij Maassluis al groot vond, vindt dat al helemaal van deze in Oude-Tonge. Daar hangt sinds vrijdagmiddag een variant van 120 bij 4 meter om een bewaarschuur heen. Deze is opgehangen door boerenactiegroep Goeree-Overflakkee Boert Voort.
"We wilden onze stem laten horen en laten weten dat we het nog steeds niet eens zijn met hoe alles nu gaat", laat Vera Hennink van de organisatie weten. "Er gaan niet alleen bedrijven, maar ook hele families kapot op deze manier."
Een groepje van verschillende boeren heeft de vlag vrijdagmiddag opgehangen. Op het eiland waren er eerder ook al acties met vlaggen aan vlaggenmasten langs de N59. Door het hele land zijn er de afgelopen weken omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen. "Om te zorgen dat iedereen het ziet, wilden wij dit keer de grootste vlag van Nederland maken." Vanaf de weg is hij ook zichtbaar.
"We willen met deze actie zorgen dat het probleem onder de aandacht komt en blijft en dat er nog maar eens goed nagedacht mag worden over hoe het word aangepakt. De jeugd van ons wil ook weten waar ze in de toekomst aan toe zijn, zij willen ook verder."