WEERBERICHT

Het weer van vandaag: droog, aangenaam en perioden met zon

Weerkaart zaterdag 20 augustus
Weerkaart zaterdag 20 augustus © Rijnmond
Vandaag zijn er perioden met zon en vormen zich landinwaarts ook enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt vanmiddag aangenaam met een temperatuur van 23°C. Er staat een matige westenwind, kracht 3 of 4. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en blijft het droog. Lokaal kan zich een mistbank vormen. De temperatuur daalt naar 17°C langs de kust en 13°C in het oosten van de regio. De zuidwestenwind waait zwak tot aan zee matig, kracht 2 of 3.
Morgen wisselen zon en bewolking elkaar af en bestaat er in de ochtend kans op een lokaal lichte regenbui. De meeste plaatsen houden het gewoon droog. In de middag wordt het opnieuw 23°C en waait er een matige westenwind, windkracht 3 of 4.

Vooruitzichten

De komende dagen is er geregeld zon en soms valt er een bui. Op woensdag blijft het de hele dag droog. Het wordt opnieuw warmer met vanaf woensdag een middagtemperatuur rond 25°C.

Gemiddelde

Tussen 21 en 31 augustus bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 21,6 graden en de minimumtemperatuur 12,4 graden. Er valt gemiddeld 36,2 mm neerslag.