112

112-nieuws: Brandweer rijdt massaal af op balkonbrand | Politie vindt vuurwapen in huis na tip

Balkonbrand in Rotterdam-Prinsenland
Balkonbrand in Rotterdam-Prinsenland © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in de regio Rijnmond van zaterdag 20 augustus.

13:15 - Brandweer rukt massaal uit voor balkonbrand in Rotterdam

De brandweer is zaterdag rond 12:20 uur met veel wagens naar een brand in een portiekflat aan het Mia van IJperenplein in Rotterdam-Prinsenland. Er was veel rook en veel mensen hadden het noodnummer gebeld. Uiteindelijk viel de brand mee, er stond iets in de brand op het balkon op de negende etage. Wat er precies vlam heeft gevat kan de woordvoerder niet zeggen. De bewoner was niet thuis op het moment van de brand.
De brandweer had de brand snel onder controle. Omliggende woningen worden op koolstofmonoxide gecontroleerd.

12:29 - Politie vindt vuurwapen in huis na tip

Agenten hebben vrijdag na een tip een huis aan de Verheijstraat in Vlaardingen doorzocht. Er zou een vuurwapen in huis liggen en het wapen werd inderdaad gevonden en in beslaggenomen. De eigenaar van het vuurwapen wat niet thuis en de politie onderzoekt nu van wie het is.

07:50 - Brandweer redt flatbewoners van balkons na brand in kelderbox

De brandweer heeft zaterdagochtend in Vlaardingen met een hoogwerker een aantal flatbewoners van hun balkons gered, nadat er brand was uitgebroken in een kelderbox. De kelderbox hoort bij een woning aan de Parallelweg. De brand brak rond 05:45 uur uit en zette het portiek en het trappenhuis vol rook.
Door de rook konden bewoners hun appartementen niet meer uit. Daarom heeft de brandweer ze met een hoogwerker van hun balkons gehaald. Ambulancepersoneel heeft de geschrokken bewoners ter plekke nagekeken op rookinhalatie, maar niemand was gewond.

07:30 - Gewonde bij steekincident Rotterdam

Rond 22:05 uur vrijdagavond is een man gewond geraakt bij een steekincident aan het Plein 1953 in Rotterdam. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, zijn verwondingen vallen erg mee, zegt de politie. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd, het slachtoffer wil niet veel verklaren en geen aangifte doen.
Gewonde bij steekpartij Plein 1953
Gewonde bij steekpartij Plein 1953 © MediaTV