112

Brandweer heeft nog de hele ochtend nodig voor bestrijden scheepsbrand in Schiedam

Brandweer blust brand op schip in Schiedam
Brandweer blust brand op schip in Schiedam © MediaTV
Op een schip dat in een droogdok bij Damen Shiprepair in Schiedam ligt, is in de nacht van zaterdag op zondag rond 3:00 uur brand uitgebroken. De hulpdiensten zijn massaal naar de Wiltonhaven aan de Admiraal de Ruyterstraat gekomen. Bij de brand kwam veel rook vrij, maar in die rook is geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen gemeten.
Omdat het op een groot schip gaat dat op zee kan varen, is het officieel een scheepsbrand. Dat betekent dat er extra veel hulpdiensten op af komen om te helpen. De brand woedt aan de voorkant van het schip.

Tijdens werkzaamheden ontstaan

De brand begon tijdens werkzaamheden. Het schip is leeg en heeft geen lading. Voor zover bekend konden alle personeelsleden op tijd naar een veilige plek worden gebracht.
Op foto's is te zien dat de vlammen aan alle kanten uit het schip slaan. De brand veroorzaakt ook flink wat rook en die blijft redelijk laag hangen, zegt een woordvoerder van de brandweer. De veiligheidsregio heeft omwonenden dan ook opgeroepen om ramen en deuren dicht te houden. De wind waait uit het zuidwesten en dat betekent dat de rook richting de naastgelegen woonwijk trekt.
De brandweer krijgt bij het bestrijden van de brand hulp van het Havenbedrijf. Rond 4:45 uur ging het beveiligingsalarm van het schip nog af. Daardoor was een tijdje de scheepshoorn in de omgeving te horen.
De brand woedt op het schip de Happy Rover. Een schip met een lengte van 138 meter en een breedte van 23 meter. Op 8 augustus is het in Schiedam gearriveerd vanuit Canada.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl