FEYENOORD

Matchwinner Danilo na benauwde zege Feyenoord in Waalwijk: 'Verdedigers hebben het heel goed gedaan'

Danilo tijdens het duel met RKC | Foto:
Danilo tijdens het duel met RKC
Spelers van RKC probeerden hem nog uit zijn concentratie te halen, maar Danilo bleef stoïcijns en schoot Feyenoord vanaf de stip op voorsprong. De Braziliaan bezorgde Feyenoord in een moeizame wedstrijd zo een 0-1 zege.
“Je moet op dat moment gewoon relaxed zijn en je concentratie bewaren”, vertelt Danilo, maker van het enige Feyenoord-doelpunt tegen RKC. Dat geprobeerd werd hem uit zijn concentratie te brengen voorafgaand aan het nemen van de strafschop, had Danilo ook wel door. Maar de Braziliaan had er geen boodschap aan. “Ik heb getraind op dit soort momenten.”
De Braziliaan was daarmee goud waard voor Feyenoord, dat het behoorlijk lastig had in Waalwijk. Met name de eerste helft was het niet goed van de Rotterdammers en in de slotfase kwam Feyenoord ook totaal niet meer aan voetballen toe. Volgens Danilo moet Feyenoord vandaag voor de zege vooral zijn verdedigers bedanken. “Ik wil hen een groot compliment geven, net als onze doelman. Ze hebben het heel goed gedaan in een voor ons lastige wedstrijd”, aldus Danilo.
De Braziliaan speelde al zijn derde duel voor Feyenoord, maar deed dat opnieuw in een behoorlijk gewijzigd elftal ten opzichte van het duel ervoor. Bij Feyenoord zijn er de laatste tijd veel spelers bijgekomen en ook weggegaan, waardoor van vastigheid nog niet echt sprake is. ,,Het gaat gewoon tijd kosten om iedereen in te passen in het elftal. Maar we hebben een sterke selectie en veel talent. We moeten de training gebruiken om op elkaar ingespeeld te raken.”
Bekijk hier het hele interview met Feyenoord-spits Danilo.
Danilo liet zich bij winnende strafschop niet afleiden door RKC-spelers: '