nieuws

Studenten uit huis gezet na vechtpartij op campus

2010-eur03.cropresize.tmp.jpg
2010-eur03.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Een vechtpartij op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft twee studenten hun kamer gekost. De studenten van de opleiding International Business Administration zouden een medestudent hebben verwond en een deur beschadigd.
Onder de in hoofdzaak buitenlandse studenten is de vechtpartij het gesprek van de dag. Het gebouw op één van de hoeken van de campus functioneert sinds augustus vorig jaar als studentenhuisvesting. Volgens de bewoners zijn er nooit noemenswaardige problemen geweest.
Gehavende deur
De zwaar gehavende deur van kamer 140 levert een ander beeld op. De blauwe deur zit vol putten en deuken. Over het hoe en waarom lopen de verhalen uiteen. Vast staat dat de bewoner van de bewuste kamer een hersenschudding aan een vechtpartij heeft overgehouden.

Avondje stoppen

Het knokken zou zich in het weekend hebben voorgedaan, na een avond stappen. Twee medebewoners zouden de gewonde student hebben aangevallen. Voor verhuurder Stadswonen was dit de aanleiding om de twee verdachte vechtersbazen uit de huisvesting te zetten.

Politie doet onderzoek

Sommige medebewoners vinden dit onterecht. Een derde stapper zou verantwoordelijk zijn voor alle schade en het letsel. De Erasmus Universiteit Rotterdam wil eerst het onderzoek van de politie afwachten. Tot die tijd blijven de twee dakloze studenten in ieder geval welkom.
Foto 1: Een mede-student deed dinsdag zijn verhaal op TV Rijnmond.
Foto 2: De deur vol gaten.