BEROVING

Mannen mishandelen en beroven conducteur in trein tussen Rotterdam Centraal en Alexander

De conducteur van een trein tussen Rotterdam Centraal en Alexander is maandagochtend aangevallen door twee mannen en beroofd. De daders ontkwamen in eerste instantie. Na een zoektocht met onder meer de politiehelikopter is één verdachte (24) aangehouden.
De trein vertrok om 07:35 uur achter van Rotterdam Centraal en had als eindbestemming Leeuwarden. De conducteur begon met het controleren van de kaartjes en stuitte op de twee mannen. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen ontstond direct een grimmige sfeer. De conducteur werd bespuugd, geslagen en beroofd. De mannen namen onder meer zijn portofoon mee. Op station Rotterdam Alexander werd de trein stilgezet en werden de reizigers geïnformeerd over wat de mishandeling.
Agenten doorzochten de trein en gingen op zoek naar de mannen. Ze vonden niemand meer in de trein. Vermoedelijk zijn de verdachten via de nooduitgang van het station en daarna via een sloot gevlucht. Getuigen hadden een man met natte kleren gezien. Later werd één van de verdachten alsnog aangehouden.

'Daders mogen hier niet mee wegkomen'

"Afschuwelijk dat een collega dit tijdens zijn werk is overkomen", zegt Eelco van Asch, directeur operatie bij NS. "Ook collega's willen weer heelhuids thuiskomen na hun werk. Dit gedrag accepteren wij nooit. Daders mogen hier niet mee wegkomen. Alle beelden en informatie delen wij met de politie. Onze zorg gaat nu uit naar onze collega die alle ondersteuning krijgt die hij nodig heeft. We roepen medereizigers die iets gezien hebben op om zich te melden bij de politie."
De meeste reizigers van de trein naar Leeuwarden stapten op Alexander over naar de sprinter naar Gouda. Die zat propvol.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl