112

112-nieuws: Zoekactie bij containerbedrijf op Maasvlakte | Politie Rotterdam rukt dinsdagnacht driemaal uit vanwege nepwapens

Meerdere ambulances bij zoekactie op Maasvlakte in Rotterdam
Meerdere ambulances bij zoekactie op Maasvlakte in Rotterdam © JBMedia
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van woensdag 24 augustus.

21:57 - Vertraging op de A15 door ongelukken

Op de A15 zijn twee ongelukken gebeurt. Eentje richting Rotterdam: een persoon raakte lichtgewond, een ander - de bestuurder - werd opgepakt. Het betreft hier een eenzijdig ongeval waarbij de auto over de kop is geslagen. Ter hoogte van de Noordtunnel is tevens een ongeval gebeurd. Door de beide ongelukken zijn er een aantal rijstroken dicht, Rijkswaterstaat veracht dat de rijstroken spoedig weer openkunnen.

21:10 - Zoekactie bij containerbedrijf op Maasvlakte

Bij een bedrijf aan de Europaweg op de Maasvlakte in Rotterdam zijn verschillende containers doorzocht. Sinds 17:30 uur zijn acht ambulances ter plekke geweest. Tientallen politie- en douane-ambtenaren liepen op het terrein. De betrokken medewerkers werken voor het HARC-team. Dat wordt ingezet voor de bestrijding van drugssmokkel in de Rotterdamse haven.
Er zouden mensen vastzitten in een container. Of ze in nood zijn, is niet bekend. Volgens omstanders is een tiental containers geopend. Het Openbaar Ministerie en de politie willen dat niet bevestigen. Zij willen alleen kwijt dat het om een lopend onderzoek gaat.

20:25 - 158 aansluitingen zonder stroom in Dordrecht-Sterrenburg

In de Dordtse wijk Sterrenburg zitten 158 aansluitingen zonder stroom. Volgens netbeheerder Stedin gaat het om een aantal defecte kabels die gerepareerd moeten worden. Er moest gewacht worden op het juiste materieel, vandaar dat de storing nog niet is verholpen. Stedin denkt dat 'in de loop van de avond' de stroom weer hersteld zal zijn.

18:52 - Politie moet dinsdagnacht drie keer uitrukken vanwege nepwapens

De Rotterdamse politie is dinsdagnacht drie keer uitgerukt vanwege meldingen van vuurwapens. Uiteindelijk bleek het driemaal te gaan om 'gel blasters': speelgoedpistolen die gelballetjes afvuren. De politie moest twee keer naar de Paap Dirckstraat, waar een groep jongeren mogelijk een mitrailleur bij zich had. Omdat een van hen zijn handen niet wilde laten zien, werd een waarschuwingsschot gelost. Op de Rosener Manzstraat werden jongeren onder schot gehouden omdat ze waren gezien met een vuurwapen.
De politie waarschuwt dat dit ook heel anders had kunnen aflopen: zij kunnen op afstand namelijk niet zien of een wapen echt of nep is.

16:24 - Auto op zijn kant op de A15 richting Europoort

Een auto op de zijkant op de A15, bestuurder niet gewond
Een auto op de zijkant op de A15, bestuurder niet gewond © Politie Oude Maas

14:59 - Vier kinderen naar het ziekenhuis na botsing tussen twee auto's

Op de Roer in Rotterdam- Zevenkamp zijn twee auto's op elkaar gebotst. Daar waren volgens de politie vier jonge kinderen bij betrokken. Die zijn allemaal met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk zorgde voor een oliespoor en een flinke file op de Capelseweg. De auto's moesten worden weggetakeld.
Twee auto's botsten op elkaar op de Roer.
Twee auto's botsten op elkaar op de Roer. © MediaTV

14:02 - Man uit kraan gered in Zwijndrecht

In Zwijndrecht is een man uit een kraan gered aan de Merwedeweg. De kraan stond in een brandende loods terwijl de man, de machinist, er nog inzat. Hij kon niet zelfstandig uit het voertuig komen, daarom heeft de brandweer hem bevrijd. De brandweer is bezig met bluswerkzaamheden en heeft het vuur onder controle. De brand ontstond om een elektriciteitskast die de kraan aanstuurt.
De brand weer heeft een man uit een brandende kraan gered in Zwijndrecht
De brand weer heeft een man uit een brandende kraan gered in Zwijndrecht © MediaTV

13:24 - A16 weer vrij na ongeluk; file wordt snel korter

Rijkswaterstaat heeft de A16 bij Dordrecht (richting Rotterdam) weer vrijgegeven na het ongeluk eerder vanmiddag. De file wordt ook snel weer korter.

13:07 - Meer dan twee uur vertraging op A16 na ongeluk

Door een ongeluk op de A16 (richting Rotterdam) bij de Drechttunnel is er een fikse vertraging ontstaan. De vertraging is meer dan twee uur. Er zijn drie rijbanen dicht. Volgens een woordvoerder van de politie zijn bij het ongeluk twee auto's en een tankwagen betrokken. Er zouden geen gewonden zijn. Hoe lang de berging gaat duren is niet duidelijk.

12:11 - Minderjarige jongen schiet duif dood met luchtbuks

06:30 - Nog niet duidelijk wie achter stuur zat bij fataal lachgasongeluk

De politie weet nog niet wie er nou precies achter het stuur zat van de auto die het fatale ongeluk veroorzaakte op de A29 bij Klaaswaal afgelopen weekend. In de wagen zaten drie mannen. Bij Klaaswaal reed de auto van het talud af en vloog over de kop. Een man uit Lekkerkerk, die op de achterbank zat, overleefde dat niet.
In de auto werd lachgas gevonden. Omdat niet duidelijk was wie van de twee andere inzittenden gereden heeft, zijn beide mannen aangehouden. Volgens de politie moeten er nog meer getuigen zijn geweest. Ze zijn nu op zoek naar mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren.

06:10 - Rotterdam Centraal urenlang afgesloten vanwege verdacht pakketje

Station Rotterdam Centraal is dinsdagavond urenlang deels afgesloten geweest na de vondst van een verdacht pakketje in een trein. De trein en een aantal perrons werden ontruimd. De trein werd uit voorzorg een stukje buiten het station gereden. De explosieven-expert van de politie heeft het pakje onderzocht. Het bleek ongevaarlijk te zijn. Rond middernacht mocht het station weer helemaal open.
Rotterdam Centraal afgesloten vanwege verdacht pakketje
Rotterdam Centraal afgesloten vanwege verdacht pakketje © MediaTV

05:50 - Politie schiet bij aanhouding in centrum Rotterdam

De politie heeft dinsdagavond een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding op de Paap Dirckstraat in het centrum van Rotterdam. De meldkamer had doorgekregen dat daar iemand liep met een vuurwapen. Toen agenten de jongens aansprak, renden ze weg. Daarop werd een waarschuwingsschot gelost. Een van de jongeren werd aangehouden, maar hij had geen vuurwapen bij zich.