nieuws

KORT NIEUWS uit de regio

rijnmond_kort.cropresize.tmp.jpg
rijnmond_kort.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Aanhoudingen rond Nederland-Denemarken, Rotterdammer aangehouden met vuurwapen en Veiligheidsacademie in Rotterdam: kort nieuws uit de regio
Aanhoudingen rond Nederland-Denemarken

ROTTERDAM - De politie Rotterdam Rijnmond heeft maandag rondom de voetbalwedstrijd Nederland - Denemarken vijf arrestaties verricht. Een 22-jarige man werd aangehehouden omdat hij bij de Spaansepoort midden op de rijbaan ging staan en een politieauto tegenhield. Op het Stadhuisplein zocht een dronken man ruzie met portiers. Agenten die tussenbeide kwamen werden beledigd. De man werd daarop aangehouden.
Rotterdammer aangehouden voor vuurwapenbezit

ROTTERDAM - Een 26-jarige Rotterdammer is maandag aangehouden voor vuurwapenbezit. De politie had het vermoeden dat de man een vuurwapen thuis had liggen en stelde een onderzoek in. Bij zoeking in zijn huis aan de Krabbestraat werd het vuurwapen gevonden. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.
Veiligheidsacademie in Rotterdam
ROTTERDAM - Het Rotterdamse onderwijscentrum Zadkine begint een veiligheidsacademie. In de academie gaan diensten als de politie, brandweer en beveiligingsbedrijven met elkaar samenwerken. Brandweerlieden kunnnen dan bijvoorbeeld aan de slag bij de politie of de beveiliging. Burgemeester Aboutaleb zal de veiligheidsacademie donderdag openen.
Meer Chinese les op school

ZUID-HOLLAND - Op scholen in Zuid-Holland zal de komende jaren meer Chinese les worden gegeven. Docenten uit de Chinese provincie Hebei gaan hier voor de klas staan. Dat is een van de afspraken die de provincie Zuid-Holland heeft gemaakt tijdens de Holland Water Week op de World Expo in Shanghai.