nieuws

Wat is himalayazout?

Himalayazout
Himalayazout
Tom Schot uit Spijkenisse belde om te vragen:
Wat is het verschil tussen gewoon zout en himalayazout?

Antwoord:


Het zout is afkomstig (zij het aan de voet) van het Himalaya-gebergte.

Het is niet geraffineerd. Het heeft daardoor een iets andere samenstelling en verschilt daardoor t.o.v. ander zout. Wat minder natriumchloride, maar wel met roest.

De roest komt van ijzerafzettingen in de gebieden waar het gewonnen wordt. Door tijden is de kleur met oxidatie afgegeven. Het is niet gevaarlijk. Er wordt nog gediscussieerd of het echt grote gezondheidsvoordelen heeft.
In het boek: Zeezout van René Zanderink (te vinden bij 678.5 zand, op de 5e etage van de bibliotheek) staat op pagina 104 ook een heel artikel te lezen.
Het eindigd met de opmerking:
Het grootste probleem met Himalaya-zout is hoe de garantie te verkrijgen dat het ook echt uit de zoutmeren, uit de hogere delen van het Himalaya-gebergte komt en niet van een industriële zoutmijn aan de voeten van het gebergte? Komt het uit Tibet of uit pakistan?

Luister iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 naar Vraag het de Bieb voor nieuwe vragen en antwoorden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl