FEYENOORD

Met Ezequiel Bullaude heeft Feyenoord een 'ruwe diamant' aangetrokken

Ezequiel Bullaude
Ezequiel Bullaude © YouTube Godoy Cruz
Het heeft even geduurd, maar de komst van Ezequiel Bullaude naar Feyenoord is helemaal afgerond. De Argentijn heeft tot en met de zomer van 2027 getekend in De Kuip. Wie is de nieuwe aanvallende middenvelder van Feyenoord?
Feyenoord bleek de sterkste partij in de onderhandelingen met de Argentijnse club Godoy Cruz. De topclub River Plate en het Nederlandse AZ aasden ook op zijn handtekening, maar de Rotterdammers wisten Ezequiel Bullaude te overtuigen.
De Rotterdammers hebben vertrouwen in de 21-jarige Bullaude. Dat blijkt ook uit het verhaal dat Jens Toornstra eerlijk te horen kreeg. De middenvelder vertrekt na acht jaar bij Feyenoord omdat het uitzicht op speeltijd erg klein is geworden. En alleen maar nog kleiner zou worden als ook Bullaude voor 'zijn' positie er bij zou komen. Want dat de Argentijn naar Rotterdam zou komen, daar hield Arne Slot en Feyenoord al langere tijd rekening mee.
De scouting van Feyenoord heeft Bullaude al langer in het vizier, maar raakte definitief overtuigd nadat ze hem in levende lijve in Argentinë aan het werk zagen. Hij heeft snelheid en diepgang, in combinatie met technische vaardigheden en creativiteit. Vergelijkbaar met hoe Guus Til de positie achter de spitsen vorig seizoen invulde, maar dan met meer souplesse.
Bullaude heeft scorend vermogen en dat is geen overbodige luxe in de huidige selectie van Feyenoord. In 2021 maakte hij tien goals en vorig seizoen prikte hij er zes in. Het verschil heeft te maken met zijn positie in het elftal, waarbij de Argentijn ook een periode in de spitspositie stond opgesteld.

Bullaude valt op door zijn veelzijdigheid

Al in 2018 maakt Bullaude zijn debuut op het hoogste niveau in Argentinië. Hij is dan 17 jaar. Aanvankelijk moet hij het doen met invalbeurten, maar na twee seizoenen wordt hij al een vaste waarde op zijn negentiende.
"Gedurende zijn hele carrière viel hij op door zijn veelzijdigheid," schrijft journalist Eduardo Rodriguez over Bullaude. "Eerst als middenvelder, daarna als rechtshalf en ook nog in de spitspositie. Ezequiel valt op door zijn zelfvertrouwen in het dribbelen, met een succespercentage van 62% in dit seizoen. Hij is de speler die de meeste overtredingen op zich kreeg."
Hij is pas 21 jaar en wordt daardoor gezien als een 'ruwe diamant' in Argentinië. Het is aan Feyenoord om die diamant te slijpen en te laten glanzen in De Kuip.

'De Argentijnse Guus Til'

De Argentijnse Feyenoord-fan Ignacio Ostertag verwacht wel dat Bullaude wat aanpassingstijd nodig zal hebben in Nederland. "Zoals vaker met Argentijnen in Nederland het geval is voordat zij doorbreken in de eredivisie," zegt El Bombástico. "De eredivisie is nu eenmaal een andere competitie dan wij gewend zijn in Zuid Amerika, zeker de Argentijnse competitie."
De Argentijnse voetbalcommentator El Bombástico gaat met Feyenoord-supporters op de foto
De Argentijnse voetbalcommentator El Bombástico gaat met Feyenoord-supporters op de foto © Rijnmond
Hij verwacht dat het zeker twee of drie weken duurt voordat Bullaude zijn kunsten mag laten zien in De Kuip. El Bombástico kijkt er wel naar uit. "Hij heeft geweldige kwaliteiten, dat zie je als hij de bal aan zijn voeten heeft. Een echte rechtsbenige nummer tien, of dubbel-vijf zoals wij het hier noemen, die graag het doelgebied in komt om met zijn lengte te scoren of assists te verzorgen."
"Ik vind hem echt de Guus Til van Argentinië. Qua positie maar ook qua motoriek. Je zult het zelf zien als je hem ziet lopen over het veld."
Bullaude heeft van Feyenoord rugnummer 30 gekregen. De Argentijn moet nog wel speelgerechtigd worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl