nieuws

Ouders sturen brief over rubberen korrels

Bezorgde ouders hebben het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad een brief gestuurd. Ze maken zich zorgen om de gezondheidsrisico's die voetballen op kunstgrasvelden met zich meebrengt.

Kom van dat gras af


De ouders worden gesteund door het Facebookplatform 'Kom van dat gras af' dat vorig jaar na
werd opgericht door ouders in Friesland. Sindsdien hebben mensen uit het hele land zich aangesloten waaronder ouders uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel.
"We willen dat er bewustzijn komt bij beleidsmakers", zei Siu Lie Tan van het platform dinsdag in het radioprogramma Wakker @ Rijnmond. "Het RIVM heeft alleen gekeken naar kanker, maar niet naar andere gezondheidsrisico's die het spelen op rubbergranulaat met zich meedragen, zoals voortplantingsproblemen, hormoonverstorende stoffen en auto-immuun ziektes zoals diabetes."
"Als je weet dat er alternatieven bestaan zonder toxische stoffen, dan lijkt het ons vrij onzinnig om door te gaan met het rubbergranulaat", aldus Tan.

Uitfaseringsbeleid


Vorig jaar zijn in Rotterdam de laatste velden met rubberen korrels gelegd. Deze gaan echter nog tien jaar mee.
Eerder hadden de Rotterdamse fracties CDA, D66 en de PvdA ook vragen gesteld. Het Rotterdamse college presenteert in mei haar plannen voor de kunstgrasvelden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl