nieuws

Burgemeester Aboutaleb trapt boksschool open

boksschoolAboutaleb.cropresize.tmp.JPG
boksschoolAboutaleb.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb opende maandagavond al kickboksend de nieuwe thaiboksschool in het Oude Westen in Rotterdam. De oude school was al lange tijd niet meer geschikt om les te geven.
Precies een jaar geleden deed burgemeester Aboutaleb tijdens zijn kennismakingsgesprekken in de wijk een bijzondere belofte. Tegen vechtleraar Khalid Jenoef zei hij: "ik wil graag iets bijdragen aan nieuwe accomodatie, maar dan moet u wel GOED Nederlands leren spreken".

Overhoring

Tijdens de officiele opening van de boksschool maandagavond testte de burgemeester het Nederlands van de vechtleraar. "Erg goed, ik weet hoe moeilijk het is om op die leeftijd in een paar maanden tijd goed Nederlands te leren", aldus Aboutaleb.
Wereldkampioen
Voor de Thaiboksschool is veel animo uit de wijk. De afgelopen twee jaar is één van de leerlingen op de school al twee keer wereldkampioen geworden in de hoogste klasse voor de jeugd kampioenschappen. Vechtleraar Khalid zegt dat hij zijn leerlingen niet keihard traint met allerlei vechtmanieren, maar met voornamelijk dicipline en respect. "Door die twee eigenschappen goed bij te brengen, komt de rest bijna vanzelf", aldus vechtleraar Khalid.