FC DORDRECHT

FC Dordrecht sprokkelt een punt op bezoek bij De Graafschap

FC Dordrecht-spits Samuele Longo baalt opzichtig van zijn gemiste kans tegen De Graafschap © VK Sportphoto - Shane Winsser
Op De Vijverberg heeft FC Dordrecht vrijdagavond bij De Graaschap gelijkgespeeld. In de eerste divisie eindigde dit duel in 1-1.
In tegenstelling tot vorige week tegen Jong FC Utrecht begon FC Dordrecht in Doetinchem wél sterk. Na vijf minuten openden de bezoekers de score op De Vijverberg. Op aangeven van Mathis Suray, die aan de linkerkant alle ruimte had, kopte debutant Vincent Schippers bij de tweede paal de 0-1 in de verre hoek binnen.
FC Dordrecht viert op de achtergrond het openingsdoelpunt bij De Graafschap
FC Dordrecht viert op de achtergrond het openingsdoelpunt bij De Graafschap © VK Sportphoto - Shane Winsser
FC Dordrecht hield vervolgens stand in de eerste helft tegen De Graafschap. Vlak voor de rust kreeg het uitteam nog een goede kans via Suray, die een hard schot over het doel knalde. Dordt kwam nog goed weg toen Siem de Jong zijn omhaal knap gepakt zag worden door keeper Liam Bossin.
Ook in de vorige twee uitwedstrijden tegen De Graafschap behaalde FC Dordrecht telkens een resultaat: 0-3 (2020/2021) en 2-2 (2021/2022).
Na de pauze hapte FC Dordrecht naar adem bij een kopbal van De Graafschap-spits Charlison Benschop op de paal. Enkele minuten later hadden de Schapenkoppen het geluk aan hun zijde, want scheidsrechter Clay Ruperti legde de bal niet op de stip na een handsbal van Schippers in het strafschopgebied.
Daarom kwam de gelijkmaker ook niet uit de lucht vallen. Halverwege de tweede helft scoorde Camiel Neghli via de voet van Anouar El Azzouzi voor De Graafschap. Net na de 1-1 verzaakte Samuele Longo een opgelegde kans voor FC Dordrecht te verzilveren, waarna de mannen van hoofdtrainer Michele Santoni genoegen moesten nemen met een gelijkspel.
FC Dordrecht staat na vier wedstrijden in de middenmoot van de eerste divisie. De Schapenkoppen hebben in totaal vier punten gepakt. De Graafschap, waar Adrie Poldervaart uit Oudenhoorn met de scepter zwaait, verzamelde vooralsnog nog maar één puntje in evenveel duels.

De Graafschap - FC Dordrecht 1-1 (0-1)

5' 0-1 Vincent Schippers
66' 1-1 Camiel Neghli
Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Schippers (62' Tremour), Schuurman, Reemst, Brito (37' Savastano); Camara (46' Wielzen), Longo, Suray