nieuws

Nieuw Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam

Het Familiehuis Daniel den Hoed aan de Groene Hilledijk gaat verhuizen naar de Coolhaven, tegenover de hoofdingang van het Erasmus MC. Het familiehuis staat nu nog naast de Daniel den Hoed Kliniek dat inmiddels onderdeel is van het Erasmus MC.
Omdat de locatie in Vreewijk gaat sluiten en alle activiteiten verder gaan in het Erasmus MC Kanker Instituut, verhuist ook het familiehuis.
"Het is ons doel om met het familiehuis zo dicht mogelijk bij de patiënten te zijn. De familie moet letterlijk op zwaaiafstand van elkaar kunnen zijn en daarom verhuizen wij mee richting de hoofdvestiging", legt directeur Rachel Maréchal uit.
Het nieuwe familiehuis komt op Little Coolhaven, een nieuw te ontwikkelen woon- en werkgebied. Over de 's Gravendijkwal komt een loopbrug naar het ziekenhuis.
Het familiehuis moet in 2020 klaar zijn en heeft 22 gastenkamers en zeven studio's. Dat is een verdubbeling van de huidige capaciteit.
In totaal gaat de bouw 9 miljoen euro kosten. Een deel wordt uit eigen vermogen en een gift van de stichting Roparun gefinancierd. De resterende 2 miljoen euro wordt via fondsenwerving opgehaald met de actie 'niet zonder jou'.