SPARTA

Sparta klopt heetgebakerd Go Ahead Eagles in Deventer; eerste goal Lauritsen

Tobias Lauritsen viert zijn eerste goal in het shirt van Sparta
Tobias Lauritsen viert zijn eerste goal in het shirt van Sparta © Marcel ter Bals/Orange Pictures
Sparta heeft de eerste overwinning van dit eredivisieseizoen binnen. In Deventer waren de Rotterdammers met 1-0 te sterk voor Go Ahead Eagles. Spits Tobias Lauritsen was met zijn eerste goal in het shirt van Sparta de matchwinner.
Dit moet je onthouden van Go Ahead Eagles-Sparta
Dit moet je onthouden van Go Ahead Eagles-Sparta © Orange Pictures - Marcel ter Bals
Nadat de thuisploeg beter aan de wedstrijd was begonnen, kreeg Sparta in de eerste helft langzamerhand het betere van het spel. Daarbij was er vooral veel ruimte voor Sven Mijnans als 'tien', en fungeerde spits Tobias Lauritsen veelal als aanspeelpunt. Na een kwartiertje spelen zette Sparta de tegenstander voor het eerst echt onder druk.
Tobias Lauritsen scoorde zijn eerste goal voor Sparta: 'Dat is altijd fijn'
Dat leverde vrij snel een voorsprong op. Nadat Joshua Kitolano van dichtbij nog op de vuisten van Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange had geschoten, was Lauritsen in de rebound scherp. Van dichtbij schoot hij zijn eerste treffer in het shirt van Sparta binnen, dus ook nog eens in een heuse Noorse coproductie.
Tekst gaat verder onder het fragment.
Zo klonk de 0-1 van Tobias Lauritsen bij Go Ahead Eagles-Sparta op Radio Rijnmond
Na de goal was de thuisploeg zo nu en dan weer de betere ploeg, waarbij Nick Olij ook een aantal ballen uit zijn doel moest houden. Concreet in gevaar kwam de voorsprong van Sparta in de eerste helft niet.
De tweede helft begon met veel dreiging van Go Ahead Eagles. Het was aan doelman Olij te danken dat Sparta de voorsprong niet kort na rust kwijt was. Zo lag de goalie onder meer doelpunten van Isac Lidberg en Bas Kuipers in de weg.
Nick Olij na Go Ahead Eagles-Sparta (0-1): 'De punten waren superwelkom'

Rode kaart

Het overwicht van de thuisploeg verdween na ruim tien minuten spelen in de tweede helft. In een opstootje bij de zijlijn raakten Shurandy Sambo en Rashaan Fernandes met elkaar in de clinch, waarbij laatstgenoemde zijn hoofd richting de Sparta-back duwde. Scheidsrechter Jochem Kamphuis trok de rode kaart, Go Ahead moest met tien man verder.
In het restant van de wedstrijd kwam Sparta niet meer in de problemen tegen een heetgebakerd Go Ahead. Lauritsen liet een aantal keer na de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar dat bleek uiteindelijk niet fataal.

Go Ahead Eagles - Sparta 0-1 (0-1)

18' Tobias Lauritsen 0-1
57' ROOD: Rashaan Fernandes (Go Ahead Eagles)
Opstelling Sparta: Olij; Sambo (79' Abels), Vriends, Auassar, Pinto; De Guzmán (79' Van Mullem), Mijnans (90+4' Engels), Kitolano; Namli (79' Verschueren), Lauritsen, Van Crooij (68' Lokilo)