nieuws

Lintjesregen daalt neer in de regio

Behalve water regende het vandaag ook weer lintjes in de regio. En het waren er een hoop. In alle hoeken van de regio werden inwoners koninklijk onderscheiden.
De oudste gedecoreerde van Nederland is de 99-jarige Neeltje de Groot uit Sliedrecht. Zij is sinds 1936 actief als soldaat bij het Leger des Heils in Amsterdam, Hoorn en nu nog steeds in Gorinchem.
In Giessendam kregen vier mensen een lintje waaronder Bas de Jong uit Noordeloos. Hij houdt niet van stilzitten: De Jong is vrijwilliger groenonderhoud bij zwembad De Spettertuin, vrijwilliger bij IJsclub Voorwaarts en lid van de beheerderscommissie van de Historische Vereniging HHN.

Zederik

In Zederik kreeg zelfs iemand een ridderorde opgespeld. De 69-jarige Johannes Godthelp uit Lexmond is medeoprichter van de Lexmondse Korfbalvereniging. Ook heeft hij zich ingezet bij de Protestantse Gemeente Lux Mundi in Lexmond en was hij lid van de Wetenschappelijke Advies Raad van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).
In Alblasserdam werd 'het visitekaartje van de ANWB' oftewel J. de Kok (68) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werkte tot aan zijn pensioen als automonteur van de ANWB en deed vrijwillig pr-werkzaamheden voor de ANWB.

Gorinchem

Gorinchem heeft sinds vandaag een Officier in de orde van Oranje Nassau in de persoon van mevrouw E.A. Fliers (62) Zij was als onderzoeker verbonden aan het Radboud Ziekenhuis waar ze onderzoek deed naar ADHD. Voor haar onderzoek heeft ze de Research Award gekregen van de AACAP, de grootste beroepsvereniging voor kinderpsychiaters en psychologen.

Binnenmaas

In de gemeente Binnenmaas zijn zeven lintjes uitgedeeld, onder wie aan Teun Bestebreur uit Heinenoord. Zijn hulpverlening begon al op zijn werk bij de suikerfabriek in Putterhoek waar hij zijn eerste EHBO-diploma haalde. Uiteindelijk werd hij kaderinstructeur bij EHBO-vereniging Heinenoord en ook nu is hij nog actief als BHV'er.
In Rotterdam ontving onder anderen Y.K. Man een lintje voor zijn inzet bij de Chinese ouderenvereniging Chun Pah Rotterdam en Chun Pah Federatie. Hij zet zich actief voor het welzijn en de integratie van de Chinese gemeenschap in de Maasstad.

Schiedam

In Schiedam werden maar liefst drie burgers tot ridder geslagen. Mevrouw Y. Kleiss werd gedecoreerd voor haar verdienste voor de ontwikkeling van het Beatrixpark. Yolande Kleiss is de moeder van Nienke die in juni 2000 om het leven werd gebracht in het park. J.D. Wiersma werd tot ridder benoemd onder meer vanwege de juridische adviezen die hij al sinds jaar en dag belangeloos verstrekt. Ook makelaar A.M.W. Bodewes ontving de ridder-orde. Burgemeester Lamers noemde haar de 'makelaar van de makelaars'. Mevrouw Bodewes is al sinds 1987 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). Drie andere Schiedammers werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.