112

Liveblog teruglezen: vrachtwagen rijdt in op feest ijsclub Nieuw-Beijerland, minstens zes doden en meerdere gewonden

In Nieuw-Beijerland is zaterdagavond een vrachtwagen aan de Zuidzijdsedijk ingereden op een feest op de lokale ijsclub. Minstens zes mensen zijn om het leven gekomen. Het liveblog is inmiddels gesloten. Lees het hier terug:

Wat weten we nu?

• Een vrachtwagen is ingereden op een groep mensen tijdens een feest van een ijsclub
• Er zijn minstens zes doden en meerdere gewonden
• Hulpdiensten zijn massaal aanwezig op de plek van het fatale ongeval
Lees hier ons nieuwe liveblog over het ongeval in Nieuw-Beijerland:

23:24 - Liveblog gesloten

Bekijk hier het bericht over wat we nu weten van het fatale ongeval in Nieuw-Beijerland:

22:11 - Buurtbewoner: 'Er waren 100 aanmeldingen voor de barbecue'

Leen van Dijk woont schuin tegenover het huis waar het drama zich afspeelde. Hij vertelt wat hij weet. "Het was een bijeenkomst van de voorzitter van de ijsvereniging, die nam afscheid. Ik weet dat er 100 aanmeldingen waren. Ik ken de meeste mensen van de vereniging, ik woon hier al 58 jaar en heb zelf jaren in het bestuur gezeten. Ik ben zeer ongerust, maar ik weet verder nog niets hoe het met wie of wat is. Het is zo heftig, zeker voor de mensen die geraakt zijn. Ik weet niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. We kunnen wel allemaal scenario’s bedenken, maar dat schiet niet op."

22:02 uur - Getuige: 'Iedereen was in paniek, er waren zoveel gewonden'

Rebecca van Wijgerden was een minuut na het drama ter plekke. Ze beschrijft wat ze toen zag: "Het was een complete chaos toen ik aankwam, toen was het net een minuut geleden. Iedereen was in paniek, iedereen probeerde te helpen. De hulpverlening was bezig, maar er waren ontzettend veel gewonden. Later kwam de chauffeur uit zijn vrachtwagen, waarna hij werd meegenomen door de politie. Iedereen was daarbij overstuur. Het is onbekend wat er precies gebeurde, maar de mensen waren boos, wilden weten wat er gebeurd is."

21:31 uur - Bestuurder vrachtwagen was aanspreekbaar na ongeval

De bestuurder van de vrachtwagen was nog aanspreekbaar na het fatale ongeval in Nieuw-Beijerland. De vrachtwagenbestuurder is verhoord door de politie, wat gebruikelijk is bij een soortgelijk ongeval.
Op dit moment wordt de vrachtwagen omhooggetakeld. Mogelijk zijn er nog lichamen onder het voertuig, die zullen vervolgens worden geborgen.
De vrachtwagen wordt omhoog getakeld
De vrachtwagen wordt omhoog getakeld © Rijnmond

21:16 uur - Waarnemend burgemeester: 'Steun is hard nodig'

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot van de gemeente Hoeksche Waard heeft gesproken met betrokkenen van het ongeval in Nieuw-Beijerland. Hij laat weten dat er grote zorgen zijn en het verdriet groot is. "Ze zijn open naar mij over hun verdriet en hun zorgen. We hebben afgesproken dat we nauw contact houden."
Daarnaast laat hij weten dat velen behoefte hebben aan informatie. "De eerste zorg is met elkaar in gesprek zijn en het verdriet te delen. Daarna kijken we waar mensen behoefte aan hebben. Maar steun is hard nodig.tr20:58 uur - Opvang voor omstanders in boerderij naast plek van ongeval
De gemeente Hoeksche Waard heeft opvang voor betrokkenen van het ongeluk geregeld. Ooggetuigen en betrokkenen kunnen terecht in een boerderij die vlak bij de locatie van het ongeluk staat. Ook de burgemeester is daar aanwezig.

20:55 uur - Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht betuigt medeleven slachtoffers

Burgemeester Wouter Kolff van de gemeente Dordrecht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid reageert via Twitter op het incident in Nieuw-Beijerland. Hij vindt het vreselijk incident en laat weten dat hulpdiensten hun uiterste doen voor de betrokkenen. "Mijn gedachten zijn bij alle slachtoffers, naasten en hulpverleners die alles doen wat in hun macht ligt."

20:42 uur - Politie zoekt via Burgernet naar bestuurder van witte bestelbus

De politie is via Burgernet op zoek naar de bestuurder van een witte bestelbus met een open laadbak. Het voertuig stond eerder vanavond op de kruising van de Zuidzijdsedijk-Langeweg.

20:26 uur - Gemeente Hoeksche Waard zorgt voor opvang voor betrokkenen ongeval

De gemeente Hoeksche Waard, waar Nieuw-Beijerland onder valt, heeft een opvanglocatie geopend waar ooggetuigen en nabestaanden terecht kunnen. Eerder vanavond heeft de gemeente opgeroepen om hulpdiensten de ruimte te geven en niet naar de plek van het ongeluk te komen.

20:10 uur - Politie: vrachtwagen die het ongeluk in Nieuw-Beijerland veroorzaakte wordt geborgen

De vrachtwagen kwam van een steile helling. Vlak voor een woning kwam het voertuig tot stilstand. De politie heeft er een plaats-delict van gemaakt om onderzoek te kunnen doen naar het incident.

19:58 uur - Doden en gewonden nadat vrachtwagen inrijdt op buurtfeest

Een onbekend aantal mensen zijn omgekomen nadat een vrachtwagen is ingereden op een buurtfeest. Ook zijn meerdere gewonden gevallen. Hoe ze er aan toe zijn, is nog niet bekend.
De vrachtwagen reed op de Zuidzijdsedijk en is door onbekende redenen van de weg geraakt. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig op de Zuidzijdsedijk. Op de plek van het ongeluk in Nieuw-Beijerland zou een buurtfeest van de ijsclub aan de gang zijn geweest.
Hulpdiensten bij dodelijk ongeval met een vrachtwagen in Nieuw-Beijerland
Hulpdiensten bij dodelijk ongeval met een vrachtwagen in Nieuw-Beijerland © MediaTV